GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουρουμπλής: Αλλάζουμε τον εκλογικό νόμο και σπάμε τη Β' Αθηνών

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παρ...


Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» μίλησε για τον εκλογικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, για την ψήφιση του ασφαλιστικού και για τις μεταρρυθμιστικές τομές που επιχειρούνται στο Δημόσιο τομέα,
 

Για την μεταρρύθμιση στο Δημόσιο Τομέα

Μέσα στο 2016 θα έχουν φανεί τα πρώτα ουσιαστικά αποτελέσματα της μεγάλης Μεταρρύθμισης που δρομολογείται, της λεγόμενης Διαλειτουργικότητας. Της ενοποίησης, δηλαδή, βάσεων των 15 μεγάλων φορέων του Δημοσίου, ώστε να υποστεί πλήγμα το τέρας της γραφειοκρατίας.
Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία δεν θα χρειαστούν, επί παραδείγματι, οι 600.000 μαθητές που θα γραφτούν φέτος στο σχολείο να προσκομίσουν πλειάδα δικαιολογητικών και να τρέχουν οι γονείς τους από υπηρεσία σε υπηρεσία για να τα πάρουν. Με την τομή αυτή, θα εξοικονομήσουμε εκατομμύρια από εργατοώρες και θα μηδενίσουμε την άσκοπη ταλαιπωρία των πολιτών.
Μέσα σε 15 χρόνια ξοδεύτηκαν για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση 7 δισεκατομμύρια ευρώ και σήμερα δεν υπάρχουν αποτελέσματα, δυστυχώς.
 

Για τον εκλογικό νόμο

Αυτό το βήμα δεν θα γίνει στο τέλος της τετραετίας, κάτι που μπορεί να εγείρει συζητήσεις για σκοπιμότητες λίγο πριν τις εκλογές, αλλά τώρα που είναι αρχή.
Είμαι υποστηρικτής της άποψης ότι αν θες να αλλάξεις τον εκλογικό νόμο πρέπει να το κάνεις στην αρχή της τετραετίας. Σκοπός μας είναι να ψηφιστεί εντός του 2016.
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συμμαζέψει τα κραυγαλέα λάθη του ισχύοντος εκλογικού νόμου και προτεραιότητα θα δώσει στο ‘’σπάσιμο’’ των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Β’ Αθηνών. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι οικονομικές εξαρτήσεις των υποψηφίων.
Σκοπός είναι να υπάρξει σωστότερη αντιπροσώπευση και αποτελεί για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣΔΑ, θέμα δημοκρατικής ευθύνης.
 

Για το Ασφαλιστικό

Είμαι βέβαιος ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα περάσει από την Βουλή χωρίς απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση