GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογή Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία: Πώς θα γίνει η ψηφοφορία την Κυριακή

Διεξάγεται την Κυριακή ο το δεύτερος γύρος των εκλογών στη ΝΔ. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ, ενώ ...

Διεξάγεται την Κυριακή ο το δεύτερος γύρος των εκλογών στη ΝΔ. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 11 το βράδυ.

Οι δύο μονομάχοι, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλούν τους ψηφοφόρους τους να προσέλθουν στις κάλπες, ενώ οι προετοιμασίες στα επιτελεία τους παραμένουν πυρετώδεις μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Στο παρά ένα της εκλογικής αναμέτρησης βρίσκεται σε εξέλιξη και ένας δημοσκοπικός πόλεμος, καθώς το επιτελείο Μητσοτάκη αμφισβητεί το ευρύ προβάδισμα Μεϊμαράκη που καταγράφεται από διάφορες μετρήσεις.

Το αποτέλεσμα θα κρίνουν οι ψηφοφόροι των Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αδ. Γεωργιάδη καθώς και οι δύο έλαβαν υψηλά ποσοστά στις κρίσιμες περιφέρειες της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ και οι δύο υποψήφιοι δηλώνουν αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα.
Πρακτικές οδηγίες για τις εκλογές της Κυριακής:

-Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στην Ελλάδα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

-Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

-Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογή, αλλά αυτή την φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους. Για την διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

-Κατά την προσεχή εκλογή, οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν να υπογράψουν και να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή δήλωση εγγραφής τους στο κόμμα ή επαναβεβαίωσης της κομματικής τους ιδιότητας. Επίσης, δεν θα τους ζητηθεί να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

-Για την αναγνώρισή τους από την Εφορευτική Επιτροπή, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ελληνική ταυτότητά τους (ή την προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής), είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους.

-Οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να θέσουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Προέδρου που θα επιλέξουν.

1 σχόλιο

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΜΠΟΥΧΕΣΑ
    Θέλουν να φέρουν τον Καραμανλή, χωρίς τον Ζαχόπουλο?
    Είπαμε Ζαχόπουλος και θυμηθήκαμε
    τα σκάνδαλα της πρώτης τριετίας Καραμανλή-ας τα ξαναθυμηθούμε γιατί κάποια συνεχίζονται ως σήμερα.
    • των υποκλοπών
    • της απαγωγής των Πακιστανών
    • το εκκλησιαστικό σκάνδαλο (δεν το δημιούργησε η ΝΔ αλλά το χρεώνεται λόγω της σταθερής υποστήριξής της στον Χριστόδουλο, συνεργάτες του οποίου ήταν οι πρωταγωνιστές – οι περισσότεροι, μάλιστα, έχουν επανέλθει στην «αυλή» του)
    • η αποπομπή του υφυπουργού Ρεγκούζα για στενές σχέσεις με τσοντο-καναλάρχη
    • η αποπομπή του υφυπουργού Σαλαγκούδη για στενή συνεργασία με τον Ρουμάνο Τίμις, τον οποίο παλιότερα ο ίδιος αποκαλούσε «άρχοντα των ναρκωτικών» (ο Τίμις ήταν αχυράνθρωπος του Μπόμπολα στις επενδύσεις χρυσού στη Χαλκιδική)
    • η παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ Ν. Παλαιοκρασσά, καταγγέλλοντας σκάνδαλα στις αναθέσεις της ΔΕΗ προς τον Μυτηλιναίο
    • οι μίζες των «κουμπάρων»-στελεχών της, για να μην τιμωρηθεί το καρτέλ γάλακτος
    • τα προεκλογικά γεύματα Νικήτα Κακλαμάνη, που πλήρωναν οι εταιρείες-προμηθευτές του δημοσίου
    • των δομημένων ομολόγων, για να βάλουν χέρι στα αποθεματικά των ταμείων
    • των Ζωνιανών, με βουλευτές και μεσαία στελέχη της αναμειγμένα στην προστασία των λαθρεμπόρων
    • το αναψυκτήριο και οι «φιλοξενούμενοι» ανασφάλιστοι Ινδοί του Μαγγίνα
    • οι διαδοχικές αθωώσεις της αστυνομικής αυθαιρεσίας (υπόθεση ζαρντινιέρα, υπόθεση μεταναστών στο τμήμα Ομόνοιας)
    • οι διαδοχικές ρυθμίσεις των οφειλών των εργοδοτών στο ΙΚΑ
    • η απαλλαγή των τραπεζών από τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους προς τους εργαζομένους τους (παλιότερα Εμπορική, πρόσφατα ALPHA)
    • η υπόθεση Ζαχόπουλου-ΥΠΠΟ

    Είναι μόνο ελάχιστες σελίδες από την Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια των Σκανδάλων της Μεταπολίτευσης η οποία φυσικά και συμπληρώνεται καθημερινά.
    Είναι λοιπόν ‘’λογικό’’ να αντιδρούν όλοι όσοι έτρωγαν και τρώνε από το σαρκίον της αγαπημένης –μέχρι να μας θίξουν- πατρίδας μας. Δηλώνουμε ‘’Ελληνάρες’’ και είμαστε έτοιμοι να αποκαλέσουμε ΚΛΕΦΤΕΣ τους πάντες, ενώ σπάνια και με ελάχιστο φωτισμό , κοιτάζουμε τον εαυτόν μας στον καθρέφτη. Ντρεπόμαστε ή φοβόμαστε να κοιταχτούμε στα μάτια?
    Τελικά μήπως είμαστε μέρος της διαπλοκής? Μήπως πετώντας μας το κόκαλο, ελπίζουμε και σε λίγο ‘’ψαχνό’’.
    Τελικά είμαστε ‘’ότι μας δώσουν’’?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση