GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάνει κρύο; Ιδέες για δημιουργικό παιχνίδι μέσα στο σπίτι

Μπορεί ο χιονιάς, στην Αθήνα τουλάχιστον, να μην ήρθε ποτέ αλλά το κρύο παραμένει τσουχτερό! Όσο λοιπόν κι αν μας αρέσουν οι βόλτες με τα...


Μπορεί ο χιονιάς, στην Αθήνα τουλάχιστον, να μην ήρθε ποτέ αλλά το κρύο παραμένει τσουχτερό! Όσο λοιπόν κι αν μας αρέσουν οι βόλτες με τα παιδιά, όταν ο καιρός δεν το επιτρέπει, δεν βάζουμε ποτέ την υγεία τους σε κίνδυνο.
Όταν όμως κάνει πολύ κρύο μπορεί να ακούτε συνέχεια τα παιδιά να μουρμουρίζουν «Μαμά, βαριέμαι». Δείτε 8 ιδέες για δημιουργικό παιχνίδι μέσα στο σπίτι. Αποδείξτε στα παιδιά σας ότι το να κάτσετε μια μέρα μέσα στο σπίτι δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά μια ευκαιρία να μάθουν κάτι νέο!
Παίξτε καραόκε

Το καραόκε είτε θα σας φτιάξει οικογενειακώς το κέφι είτε θα το απογειώσει. Οργανώστε έναν διαγωνισμό τραγουδιού μεταξύ σας ή βιντεοσκοπήστε τα μικρά τη στιγμή που τραγουδάνε και προβάλετε κατόπιν στην τηλεόρασή σας τα δικά τους «βιντεοκλίπ». Μπορείτε επίσης να απελευθερώσετε την ροκ σταρ που κρύβετε μέσα σας!
Παίξτε με τα ρούχα

Βγάλτε όλα τα ρούχα έξω μαζί με τα ψηλά σας τακούνια, τον αθλητικό εξοπλισμό του μπαμπά ή ό,τι άλλο μπορείτε να βρείτε και αφήστε τα παιδιά να κάνουν τους πιο τρελούς συνδυασμούς που μπορεί να φανταστεί κανείς.
Γιορτάστε και πάλι τα Χριστούγεννα

Μπορεί οι περισσότεροι να ξεστολίσαμε τα δέντρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ψήσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια στον φούρνο, να μιλάμε για τις παραδόσεις ή να ακούμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια!
Κάντε τον D.J

Μπείτε στο youtube και ενθαρρύνετε τα παιδιά να δημιουργήσουν τη δική τους λίστα. Βάλτε τους να ακούσουν δικά τους αγαπημένα τραγούδια ή δοκιμάστε ένα εντελώς διαφορετικό είδος και ροκάρετε!
Ασχοληθείτε με την βιβλιοθήκη σας

Βρείτε ποια είναι τα αγαπημένα σας βιβλία από τη συλλογή, οργανώστε τη βιβλιοθήκη σας ανάλογα με το χρώμα του κάθε βιβλίου ή το μέγεθος ή βρείτε απλά μια ζεστή γωνιά και διαβάστε παραμυθάκια.
Φώτα, κάμερα, πάμε!

Ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητα των παιδιών γράφοντας και σκηνοθετώντας τη δική σας εκπομπή. Αν τα παιδάκια σας είναι πολύ μικρά για να το κάνουν προσφέρετε τη βοήθειά σας με την κάμερα. Ακόμα κι αν δεν καταφέρετε να γράψετε τη δική σας εκπομπή το σίγουρο είναι ότι θα διασκεδάσετε.
Παίξτε το παντοπωλείο

Ακόμα κι αν δεν έχετε φανταχτερά σετ παιχνιδιού παντοπωλείου, στην κουζίνα σας θα υπάρχουν πολλά τρόφιμα και προϊόντα που θα σας επιτρέψουν να φτιάξετε το δικό σας μπακάλικο.
Ξεθάψτε τις παλιές σας κάλτσες

Δημιουργήστε μαριονέτες με τις κάλτσες γεμίζοντας τες με άμμο και διακοσμώντας τες με χρωματιστά κουμπιά και κλωστές. Ένα καθαρό ζευγάρι κάλτσες έχει άπειρες δυνατότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση