GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνθιμος: Εμένα ο Μπουτάρης μου είπε ότι θα μπει Σταυρός στη Ροτόντα

Σταυρό στη Ροτόντα θέλει να βάλει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, και μάλιστα, όπως είπε, ο δήμαρχος της πόλης, Γ. Μπουτάρης του ...


Σταυρό στη Ροτόντα θέλει να βάλει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, και μάλιστα, όπως είπε, ο δήμαρχος της πόλης, Γ. Μπουτάρης του είπε ότι θα τοποθετηθεί το σύμβολο στο μνημείο αυτό.
«Έρχονται και λένε, τώρα, να μη βάλουμε Σταυρό στη Ροτόντα. Κύριε ελέησον...Εμένα, ο δήμαρχος, που δεν έχει απόλυτη αρμοδιότητα αλλά είναι τοπικός άρχοντας, μου είπε να μπει ο Σταυρός. Έχει γίνει συμφωνία και αυτό θα ισχύσει. Γιατί να μαλώνουμε; Ο Σταυρός θα μπει και αν θέλουν να ρωτήσουμε τον κόσμο, να κάνουμε δημοψήφισμα. Ήρθε χθες στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε τη Ροτόντα ο υπουργός Παιδείας. Και όμως δεν κάλεσαν τη Μητρόπολη. Γιατί; Μάλλον δεν ήθελαν το ράσο» είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το agioritikovima.gr.
Μεταξύ άλλων, στο κήρυγμά του ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στην ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και ξεκαθάρισε σύμφωνα με το agioritikovima.gr: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε ένα τμήμα ισλαμικών σπουδών. Κι αν αυτό ίσχυε πριν από τρία χρόνια, φανταστείτε τι ισχύει σήμερα με τις πληροφορίες που έχουμε από τη θρησκεία αυτή που έχει αναστατώσει τον κόσμο. Δεν μπορεί να ταιριάξει η Ορθόδοξη Θεολογία με το Ισλάμ. Έζησα έντονα την Θράκη επί 30 χρόνια, και οι Μουσουλμάνοι έχουν την καλύτερη ζωή. Αν δεν την είχαν, θα είχαν επαναστατήσει. Και τους το είπα, πως είναι τυχεροί που σε σχέση με τους άλλους ομόθρησκούς τους στην Τουρκία και αλλού, γιατί είναι κάτοικοι της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάντε τμήμα για το Ισλάμ σε μια άλλη σχολή, όχι στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι αλλά δεν μπορώ να τους αναφέρω».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση