GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν θα κλείσουμε τα σύνορα αλλά θα πράξουμε ό,τι είναι απαραίτητο, λένε τα Σκόπια

Τα Σκόπια δεν σκοπεύουν να κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα για την αναχαίτιση της προσφυγικής ροής, ωστόσο εάν χώρες της Ε.Ε. αυστηροπ...


Τα Σκόπια δεν σκοπεύουν να κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα για την αναχαίτιση της προσφυγικής ροής, ωστόσο εάν χώρες της Ε.Ε. αυστηροποιήσουν τους ελέγχους τότε τα θα πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι.
«Δεν έχουμε πρόθεση να κλείσουμε τα σύνορα, αλλά σε περίπτωση εντατικοποίησης των μέτρων στον βορρά από την ΕΕ, θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο και όπου είναι απαραίτητο, προκειμένου να συμβάλλουμε στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης», σημείωσε ο κ.Πόποσκι.
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι η χώρα του συντονίζει τις κινήσεις της με αυτές που κάνουν χώρες της Ε.Ε και ανέφερε ως παράδειγμα την ανάληψη μέτρων (από τον περασμένο Νοέμβριο), για τον διαχωρισμό των προσφύγων από τους οικονομικούς μετανάστες και το πρόσφατο μέτρο για την αναγραφή της χώρας τελικού προορισμού των προσφύγων, στα έγγραφα που αυτοί διαθέτουν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου Αλεξάνταρ Γκιοργκίεφ, ο οποίος δήλωσε ότι τα Σκόπια «δεν επιθυμούν το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα, αλλά σε περίπτωση που υπάρξουν ισχυρές πιέσεις, θα πράξουν ότι είναι απαραίτητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση