GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποχρεούνται να κάνουν προτάσεις για το ασφαλιστικό"

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ "έχουν υποχρέωση να κάνουν προτάσεις για το ασφαλιστικό" δηλώνει ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρή...


ΝΔ και ΠΑΣΟΚ "έχουν υποχρέωση να κάνουν προτάσεις για το ασφαλιστικό" δηλώνει ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας τονίζοντας ότι "είναι εκείνοι που το κατέστρεψαν και εξαφάνισαν τα αποθεματικά των ταμείων".

Μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο κ. Ρήγας χαρακτήρισε απαράδεκτη την επίθεση που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση ενάντια στους εργοδοτικούς φορείς, επειδή συμφώνησαν στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών. "Οι εργοδοτικοί φορείς επέδειξαν αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία και συνειδητοποίησαν πως η οικονομία δεν μπορεί να κινηθεί αν υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις των μισθών και συνεπώς της αγοραστικής δύναμης των πολιτών", είπε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι η πρόταση της κυβέρνησης εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος χωρίς να κάνει οριζόντιες μειώσεις και η αντιπολίτευση έχει αιφνιδιαστεί γι' αυτό και δεν καταθέτει προτάσεις.

"Ήταν σίγουροι πως τελικά θα κάναμε οριζόντιες μειώσεις, δεν περίμεναν πως θα προτείναμε μια διαφορετική λύση. Αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις Βρούτση και άλλων στελεχών της αντιπολίτευσης τους τελευταίους μήνες που μας κατηγορούσαν ότι λέμε ψέματα και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να μην γίνουν οριζόντιες μειώσεις", παρατήρησε ο κ. Ρήγας και σημείωσε πως το επόμενο βήμα είναι οι μεταρρυθμίσεις για τη μείωση της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας, για τις οποίες έχει δεσμευτεί δημόσια και το Υπουργείο αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα.

Ερωτηθείς για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως τον καθοριστικό ρόλο τον παίζουν οι πολιτικές που ασκούνται και όχι τα πρόσωπα. "Η Νεα Δημοκρατία ασκεί μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική τα τελευταία χρόνια. Ο κύριος Μητσοτάκης είναι ακραία νεοφιλελεύθερος, υπήρξε υποστηρικτής των απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα και της εργοδοτικής παντοδυναμίας στον Ιδιωτικό Τομέα και τώρα θα είναι και δέσμιος μιας ακροδεξιάς ρητορείας που αναπτύσσεται εντός της ΝΔ", είπε ο κ. Ρήγας.

Ερωτηθείς για τις απόψεις που διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο κ. Ρήγας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη δημόσια δωρεάν παιδεία και η κυβέρνηση προχωρά στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προκειμένου να την αναβαθμίσουμε και το δημόσιο σχολείο να γίνει ένα σχολείο σύγχρονο που θα προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά. "Καλό θα ήταν να προσέχουν όσοι δεν γνωρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να μην κάνουν προτάσεις που είναι εκτός της εκπαιδευτικής πραγματικότητας", είπε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε: "Ως Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ως εκπαιδευτικός λέω για άλλη μια φορά πως οι δηλώσεις του κυρίου Τριανταφυλλίδη εξέφραζαν καθαρά προσωπικές του απόψεις. Αυτή η λογική δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ μέρος των προτάσεων της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση