GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Σταθερός στα 780 ευρώ το μήνα παραμένει ο βασικός μισθός στο δημόσιο και το 2016, αλλά μετά από έξι χρόνια «ξεπαγώνουν» τα χρονοεπιδόματα...

Σταθερός στα 780 ευρώ το μήνα παραμένει ο βασικός μισθός στο δημόσιο και το 2016, αλλά μετά από έξι χρόνια «ξεπαγώνουν» τα χρονοεπιδόματα και δίνονται συγκρατημένες αυξήσεις σε όλους όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης (προϊστάμενοι, διευθυντές, γενικοί διευθυντές).

Τις λεπτομέρειες εφαρμογής του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο όπως ψηφίστηκε στη Βουλή καθορίζει πολυσέλιδη εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.
Ο νέος νόμος, καλύπτει τους μόνιμους και δόκιμους πολιτικούς δημοσίους υπαλλήλους καθώς και τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου.

Όπως αναφέρεται, αποσυνδέεται το βαθμολογικό από μισθολογικό καθεστώς του υπαλλήλου, κάτι που σημαίνει ότι ο υπάλληλος εξελίσσεται ανεξάρτητα από το βαθμό που κάθε φορά φέρει στα μισθολογικά κλιμάκια.

Ο βασικός μισθός παραμένει σταθερός στα 780 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το νέο μισθολόγιο φέρνει αυξήσεις γεγονός που προκαλεί δαπάνη της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ολόκληρη η εγκύκλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση