GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δολοφονία Λιτβινιένκο: Η Βρετανία ζητεί την έκδοση των Λουγκοβόι και Κοβτούν

Εξαιρετικά ενοχλημένη από τα πορίσματα της δικαστικής έρευνας, σύμφωνα με τα οποία "η δολοφονία του πρώην πράκτορα της KGB Αλεξάντ...


Εξαιρετικά ενοχλημένη από τα πορίσματα της δικαστικής έρευνας, σύμφωνα με τα οποία "η δολοφονία του πρώην πράκτορα της KGB Αλεξάντρ Λιτβινιένκο εγκρίθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του ρωσικού κράτου", είναι η βρετανική κυβέρνηση.
"Αυτός δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς, ακόμη λιγότερο για μία χώρα που είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ|, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.
Μετά τις σημερινές αποκαλύψεις ότι πράκτορες του Πούτιν δολοφόνησαν τον Λιτβινιένκο, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να καλέσει τον ρώσο πρεσβευτή στο Λονδίνο ενώ ζητά την έκδοση των δύο πρώην ρώσων πρακτόρων, ύποπτων ως εκτελεστών, του σημερινού βουλευτή Αντρέι Λουγκοβόι και του επιχειρηματία Ντμίτρι Κοβτούν. 
Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι υπενθύμισε ότι τα εντάλματα σύλληψης κατά των δύο κυρίων υπόπτων βρίσκονται σε ισχύ και ανακοίνωσε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των Λουγκοβόι και Κοβτούν. 
"Υπάρχουν εντάλματα σύλληψης που εξακολουθούν να ισχύουν κατά των Αντρέι Λουγκοβόι και Ντμίτρι Κοβτούν για τον φόνο αυτόν. Ο στόχος μας παραμένει να τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης", αναφέρει η Σκότλαντ Γιαρντ σε ανακοίνωσή της, αναφερόμενη στα αιτήματα έκδοσης που εξακολουθεί να αρνείται να ικανοποιήσει η Μόσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση