GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η φοβερή γιαγιά Τιτίκα Σαριγκούλη οδηγούσε μοτοσικλέτα

Η Τιτίκα Σαριγκούλη, υπήρξε τολμηρή από τα γεννοφάσκια της, πήρε μέρος σε πολιτικούς αγώνες πηγαίνοντας κόντρα στο σύστημα αλλά και το ...


Η Τιτίκα Σαριγκούλη, υπήρξε τολμηρή από τα γεννοφάσκια της, πήρε μέρος σε πολιτικούς αγώνες πηγαίνοντας κόντρα στο σύστημα αλλά και το βόλεμα που της παρείχε η αστική οικογένειά της.
Ηταν η ατίθαση Ελληνίδα μαθήτρια που έστειλε δώρο στον... Ιωσήφ Στάλιν για τα γενέθλιά του, ενώ το ένα σχολείο μετά το άλλο τής έδειχνε την πόρτα εξόδου.
Η 81χρονη ηθοποιός - συγγραφέας, μιλώντας στην εφημερίδα Espresso, αποκαλεί με μεγάλη άνεση τον εαυτό της «γεροντοκόρη από 25 χρόνων» και αποκαλύπτει ότι κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού μόνη της.

Δεν παντρεύτηκες ποτέ και όπως έχεις δηλώσει, είσαι γεροντοκόρη από 25 χρόνων.
Ναι, έτσι είναι. Δεν παντρεύτηκα, γιατί τον γάμο τον θεωρούσα «στενό παπούτσι».
Ο μεγαλύτερος έρωτας στη ζωή σου ποιος ήταν;
Να βγάλω και να πετάξω καμιά προκήρυξη!
Μιλάμε για άντρα...
Δεν ξέρω. Αν υπήρχε κάποιος που μου έκανε τα γλυκά μάτια, όταν έβαζε τα γυαλιά του και με έβλεπε πιο καλά, έφευγε... καπνός!
Μήπως ήσουν λίγο τσαούσα;
Οχι λίγο, βάλε κι άλλο! Αυτά που προσφέρει μια γυναίκα στον σύντροφο της, τις γλύκες που κάνει -και εν πάση περιπτώσει καλά κάνει- εγώ δεν μπορώ να τις κάνω. Ακόμη και σε εμένα φέρομαι πολύ άσχημα
Πολλά χρόνια οδηγούσες μοτοσικλέτα.
Οδηγούσα βέσπα από το 1973 και είμαι από τις πρώτες γυναίκες οδηγούς μηχανής. Πολλές φορές έβαζα και τη μάνα μου πάνω και πηγαίναμε και οι δύο μια χαρά. Σαν να καθόμαστε στο σαλόνι του σπιτιού μας.
Συχνά ντύνεσαι εκκεντρικά, με εντυπωσιακά καπέλα...
Μου αρέσει! Πολλά από τα καπέλα αυτά είναι της μητέρας μου, η οποία τα προμηθευόταν από τις καλύτερες καπελούδες της Αθήνας, όπως ήταν η Αγάπη, που έφτιαχνε για τη βασίλισσα Φρειδερίκη. Πρόσφατα φόρεσα ένα τέτοιο καπέλο σε μια δεξίωση και μετά ήρθε να με πάρει με το αυτοκίνητό του για να με πάει σπίτι μου ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μαρτζούκος. Μόλις με είδε, γούρλωσε τα μάτια του και μου είπε: «Καλέ τι έπαθες; Σε δάγκωσε τίποτα;». Ξεκαρδισμένη κι εγώ στα γέλια του απάντησα: «Δεν κατάλαβα; Τι έγινε; Μάθαμε γυμνοί και ντρεπόμαστε ντυμένοι;».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση