GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Σας συγχαίρω κ. Μητσοτάκη. Ήσασταν ακραία νεοφιλελεύθερος - ΒΙΝΤΕΟ

«Γιαλαντζί μεταρρυθμιστή» χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερο...


«Γιαλαντζί μεταρρυθμιστή» χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το ασφαλιστικό.

«Ήταν η παρθενική σας ομιλία θα ήθελα να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω. Επιτέλους σε αυτό τον τόπο θα υπάρχουν καθαρές ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Ήσασταν πράγματι σαφέστατος, καθαρός, ακραία νεοφιλελεύθερος, αλλά καθαρός νεοφιλελεύθερος», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Σε όσα ερωτήματα σας έθεσα απαντήσατε. Σας ρώτησα να συμφωνείτε με την πρόταση κα τη συμφωνία με τους εργοδοτικούς φορείς ώστε να μην έχουμε περικοπή συντάξεων, και απαντήσατε καθαρά ότι δεν συμφωνήσατε με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Σας ρώτησα το όραμά σας και καταθέσατε ως άποψη την ιδιωτική ασφάλιση, περικοπές στις συντάξεις, εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, δηλαδή 70% κόψιμο των επικουρικών συντάξεων, μειώσεις στους μισθούς των δημοσιών υπάλληλων, συμψηφισμός  ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ με τις επιδοτήσεις των αγροτών.

Σας ευγνωμονώ γιατί ο διάλογος θα είναι καθάριος και οι ιδεολογικές μας διάφορες θα είναι ευδιάκριτες σε όλο τον ελληνικό λαό και δεν μασάτε τα λόγια σας και μπράβο σας» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «οι απόψεις του είναι ταυτόσημες με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών» και πρόσθεσε:

«Αυτό είναι καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι για τον τόπο γιατί πάμε σε μία διαπραγμάτευση».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση που ταυτίζεται με τις απόψεις του ΔΝΤ».

«Άκουσα ξανά να λέτε ότι το ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο και μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και για αυτό σας ευγνωμονούμε γιατί δεν μπορεί να είναι πιστευτό σε κανέναν άνθρωπο που έχει μία στοιχειώδη λογική. Είπατε να σας εγκαλούμε για να λέτε αλήθειες. Είπατε ότι εμείς στους έξι μήνες αυξήσαμε την ανεργία και καταστρέψαμε την οικονομία. Ποιος κατέστρεψε την οικονομία; Εσείς πήγατε την ανεργία από το 7% στο 25%» είπε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Κάνατε προβλέψεις ότι θα έχουμε ύφεση το 2015 αλλά σε 6 μήνες θα έχουμε ανάπτυξη αν καταφέρουμε να περάσουμε την πρώτη αξιολόγηση με επιτυχία. Η χωρά παρά τις αδυναμίες και τις δυσκολίες κατάφερε σε μια χρονιά με capital controls να αυξήσει τα έσοδα και η εκτίμηση ότι θα είχαμε πρωτογενές έλλειμμα αναθεωρείται και κλείνουμε με πρωτογενές πλεόνασμα.

«Η χώρα έκλεισε το 2015 με πρωτιά στην απορροφητικότητα των ΕΣΠΑ. Γιατί κύριε Μητσοτάκη τόσα χρόνια ήταν τελευταία; Μήπως σχετίζεται με τις πελατειακός σχέσεις;».

Επίσης ο Πρωθυπουργός απάντησε θετικά στην πρόσκληση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για διάλογο για τη δημόσια διοίκηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ότι ώρα θέλετε να τον κάνουμε το διάλογο για δημόσια διοίκηση και το μισθολόγιο των δημοσίων υπάλληλων».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Ακούω τώρα τελευταία κάποιοι διαρρέουν ότι το ΔΝΤ θέλει να ξαναδούμε το θέμα του μισθολογίου. Αλλά μάλλον δεν είναι το ΔΝΤ, αλλά εσείς. Πάει ι πολύ να μας κάνετε κ μαθήματα ηθικής».

Αναφορικά με τους μετακλητούς υπαλλήλους ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «τον Ιανουάριο του 2015 οι μετακλητοί υπάλληλοι της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου ήταν 1197 ενώ σήμερα δεν υπερβαίνουν τους 640». Επίσης συμπλήρωσε ότι «την περίοδο που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης είχε 51 μετακλητούς υπαλλήλους ενώ ο κ. Βερναρδάκης έχει μόνο 2».

«Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μιλάτε που δήθεν εμείς έχουμε απολέσει» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση