GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κωνσταντινούπολη: Η ξεναγός κατάλαβε τον καμικάζι βομβιστή

Η ξεναγός που είχε αναλάβει να ξεναγήσει ένα μεγάλο γκρουπ τουριστών στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης είδε και κατάλαβε τον τζιχαντι...


Η ξεναγός που είχε αναλάβει να ξεναγήσει ένα μεγάλο γκρουπ τουριστών στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης είδε και κατάλαβε τον τζιχαντιστή καμικάζι λίγα δευτερόλεπτα πριν αυτός ανατιναχθεί σκορπώντας το θάνατο με στόχο Ευρωπαίους.

Η Σιμπέλ Σατίρογλου το μόνο που πρόλαβε να κάνει ήταν να φωνάξει προς τους τουρίστες «Τρέξτε....». Την επόμενη στιγμή ο 28χρονος τζιχαντιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά και σκόρπισε τον τρόμο και το θάνατο. Δέκα τουρίστες, εννέα Γερμανοί και ένας Περουβιανός έπεσαν νεκροί. Η ίδια γλίτωσε με τραύματα στο πόδι και πρόβλημα στην ακοή.

Σύμφωνα με την hurriyet η νεαρή γυναίκα είχε αναλάβει να ξεναγήσει το γκρουπ των τουριστών στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Στο Μπλε Τζαμί, την Αγιά Σοφιά, την πλατεία Σουτλάν Αχμέτ όπου βρίσκεται ο Οβελίσκος του Θεοδοσίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η ίδια είπε στην αστυνομία πως το γκρουπ που ξεναγούσε το πρωί της Τρίτης ήταν 20 με 25 άτομα, στην πλειοψηφία τους Γερμανοί. Φτάνοντας στον Οβελίσκο, κατέθεσε, ότι άκουσε έναν περίεργο θόρυβο. Αμέσως, ένιωσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Κοίταξε γύρω της. Είδε, έναν νεαρό με μούσια. «Φώναξα "τρέξτε" και αμέσως όλοι αρχίσαμε να σκορπίζουμε. Ήταν η στιγμή που εξερράγη η βόμβα», είπε στην αστυνομία. Αν εκείνη δεν είχε καταλάβει πως κάτι συμβαίνει και δεν φώναζε, ίσως τα θύματα να ήταν πολλά περισσότερα...

Οι τζιχαντιστές στόχευσαν μόνο ξένους μέσα στην Τουρκία

Γερμανούς τουρίστες, δίπλα στο σιντριβάνι του Κάιζερ Γουλιέλμου Β΄, στην ιστορική καρδιά της Κωνσταντινούπολης, στόχευσε χθες το πρωί τζιχαντιστής καμικάζι, σε μια επίθεση που έφερε την ισλαμιστική τρομοκρατία στην καρδιά του τουρκικού τουρισμού. Μεταξύ των δέκα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που συγκλόνισε στις 10.20 το πρωί την πλατεία Σουλταναχμέτ, ανάμεσα στην Αγία Σοφία και στο Μπλε Τζαμί, ήταν τουλάχιστον οκτώ Γερμανοί και ένας Περουβιανός, ενώ 15 άτομα τραυματίστηκαν. Ο δράστης, που αρχικά είχε υποτεθεί ότι προερχόταν από τη Συρία, ταυτοποιήθηκε ως ο 28χρονος Σαουδάραβας Ναμπίλ Φαντλί. Σύμφωνα με πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, ο Φαντλί είχε περάσει πρόσφατα στην Τουρκία από τη Συρία, όπου πολεμούσε στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, ενώ δεν βρισκόταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατική δράση.

«Η διεθνής τρομοκρατία έδειξε το αποκρουστικό πρόσωπό της», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ. «Πρέπει να δράσουμε με αποφασιστικότητα εναντίον της». Αμέσως μετά τις επιθέσεις, το γερμανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες της χώρας που βρίσκονται στην Τουρκία να αποφεύγουν πολυσύχναστους χώρους, ενώ τα ταξιδιωτικά πρακτορεία ανακοίνωσαν ότι όσοι έχουν προγραμματίσει ταξίδια προς την Τουρκία μπορούν να αλλάξουν προορισμό χωρίς χρέωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση