GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μικτή τεχνική επιτροπή για τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών

Η σύσταση μικτής τεχνικής επιτροπής του υπουργείου Εργασίας, του υπουργείου Οικονομικών, εκπροσώπων φορέων των ανεξάρτητων απασχολουμέ...


Η σύσταση μικτής τεχνικής επιτροπής του υπουργείου Εργασίας, του υπουργείου Οικονομικών, εκπροσώπων φορέων των ανεξάρτητων απασχολουμένων (γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων) και του Οικονομικού Επιμελητηρίου αποφασίστηκε  κατά τη συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με τον υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Στόχος της επιτροπής θα είναι να μελετήσει και να διατυπώσει προτάσεις για τον εξορθολογισμό της εισφοροδοτικής ικανότητας των αυτοαπασχολουμένων αναφορικά με τα όσα προβλέπονται από τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί την εντολή του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εργασίας για διόρθωση των ρυθμίσεων που αφορούν στους ελεύθερους επαγγελματίες και τα μπλοκάκια, ώστε να γίνουν βελτιώσεις στις προτάσεις της κυβέρνησης, καθώς οι εισφορές 20% του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος για την κύρια σύνταξη και 6,95% για την περίθαλψη συν 7,5% για την επικουρική αποτέλεσαν άμεσα αιτία πολέμου από τους θιγόμενους κλάδους.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκλαμβάνουν το ενδεχόμενο μίας μετωπικής σύγκρουσης με ένα εκατομμύριο θιγόμενους επαγγελματίες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι αγρότες που ούτως ή άλλως βρίσκονται στα “κάγκελα” για το επερχόμενο αγροτικό, ως μία επικίνδυνη ατραπό την οποία θέλουν να αποφύγουν.

“Σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε μία μεταρρύθμιση για να καταστήσουμε τους ασφαλισμένους οφειλέτες στο σύστημα, αλλά να φτιάξουμε ένα σύστημα που θα είναι φιλικό προς τους ασφαλισμένους”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υφυπουργός, Τάσος Πετρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση