GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόνο με προσωπική συνέντευξη το άσυλο στους Σύρους πρόσφυγες

Από προσωπική συνέντευξη θα πρέπει να περνούν όσοι Σύροι πρόσφυγες αιτούνται ασύλου στη Γερμανία καθώς η χώρα αλλάζει την πολιτική αυ...


Από προσωπική συνέντευξη θα πρέπει να περνούν όσοι Σύροι πρόσφυγες αιτούνται ασύλου στη Γερμανία καθώς η χώρα αλλάζει την πολιτική αυτόματης χορήγησης ασύλου σε όσους πρόσφυγες προέρχονταν από τη Συρία.

Από τα τέλη του 2014 για τους Σύρους πρόσφυγες ίσχυε μια απλοποιημένη διαδικασία χορήγησης ασύλου, που τους εξαιρούσε από την υποχρέωση να δώσουν προσωπική συνέντευξη. Οι επικριτές αυτής της πρακτικής ισχυρίζονται ότι με τον τρόπο αυτό το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να περάσει στην Ευρώπη μαχητές του για να διαπράξουν επιθέσεις.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει κατ' επανάληψη αρνηθεί κατηγορηματικά να επιβάλει περιορισμούς στην είσοδο των μεταναστών στη Γερμανία, τονίζοντας ότι η χώρα της έχει καθήκον να προσφέρει άσυλο σε ανθρώπους που προσπαθούν να γλιτώσουν από πολέμους και διώξεις.

"Ο κανονισμός θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου, ανεξαρτήτως της χώρας καταγωγής" των προσφύγων, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας στο Ρόιτερς, επιβεβαιώνοντας ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Η Γερμανία έχει υποδεχτεί πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από τις αρχές του έτους, τους περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση