GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί ο Σαμαράς λέει ότι από την ανάπτυξη βρεθήκαμε και πάλι στην κρίση!‏

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ. Προέχει η ανάπτυξη τονίζει σε κάθε του δήλωση τελευταία ο πρώην πρωθυπουργός κ...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ.


Προέχει η ανάπτυξη τονίζει σε κάθε του δήλωση τελευταία ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εκφράζοντας την άποψη ότι: "ένα χρόνο μετά τις εκλογές ο κάθε καλόπιστος αντιλαμβάνεται, η ευκαιρία που χάθηκε πόσο μεγάλη ήταν και το κακό που έχει συμβεί πόσο τραυματίζει πια την αισιοδοξία που θα πρέπει να είχαμε ως λαός !". Ο Αντώνης Σαμαράς κλείνοντας την τριήμερη επίσκεψή του στη Μεσσηνία, προχώρησε σε μια εφ’ όλης της ύλης δήλωση παρέμβαση για τα τεκταινόμενα τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος όπως σχετικά αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικά δημοσιεύματα που διατυπώνονται τα εξής:
"Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε λέγοντας ότι κατά τη χθεσινή του βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, ύστερα από τον εκκλησιασμό του στον Αϊ-Γιάννη, και μιλώντας με πολύ κόσμο, διαπίστωσε ότι από την πόρτα της ανάπτυξης βρεθήκαμε και πάλι στο βαθύ τούνελ της κρίσης.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: Ένα χρόνο σχεδόν μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ο κάθε καλόπιστος αντιλαμβάνεται πλέον πόσο μεγάλη είναι η ευκαιρία που χάθηκε, και το κακό που έχει συμβεί, τραυματίζει την αισιοδοξία που θα έπρεπε να έχουμε σήμερα ως λαός. Κόσμος πολύς, αγανακτισμένος και με τα μαγαζιά του στα πρόθυρα του κλεισίματος. Ένα χρόνο μετά τις εκλογές ο κάθε καλόπιστος αντιλαμβάνεται, η ευκαιρία που χάθηκε πόσο μεγάλη ήταν και το κακό που έχει συμβεί πόσο τραυματίζει πια την αισιοδοξία που θα πρέπει να είχαμε ως λαός.
Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην επίσκεψη, που πραγματοποίησε στην Καπνοβιομηχανία “Καρέλια»” χθες το μεσημέρι και τη συνάντηση που είχε με την οικογένεια Καρέλια. «Η Καπνοβιομηχανία Καρέλια, μια εταιρεία παγκόσμιου βεληνεκούς, αμιγώς ελληνική, με έδρα την Καλαμάτα, που ξεχωρίζει για την τεχνολογία της αλλά και την ανθρωπιά της, κάτι που απέδειξαν και οι τελευταίες κινήσεις της, να δώσει αυτά τα χρήματα που όλοι γνωρίζουν στους υπαλλήλους και να προχωρήσει σε ημέρες κρίσης σε τόσο μεγάλες επενδύσεις, δείχνει ότι υπάρχουν και αυτοί που πάνω από το δικό τους συμφέρον κοιτούν την κοινωνία και αποδεικνύουν ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και ως χώρα αλλά και ως ελληνικές επιχειρήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας όμως πως «δεν μπορεί να είναι κάποιος ανταγωνιστικός όταν η κυβέρνηση αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, κλείνει τις τράπεζες και σίγουρα δε μπορείς να κάνεις εξαγωγές όταν υπάρχουν capital controls».
O κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι «η ίδια διέλυσε κάθε ελπίδα στην ελληνική κοινωνία, αφού πρώτα έταξε τα πάντα σε όλους και σήμερα σαρώνει τα πάντα από όλους». Η μεγάλη ανάπτυξη είναι το ζητούμενο και η ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί και με διαφορετικούς τρόπους", επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς.
Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην ενημερωτική συνάντηση που είχε με τον εκτελεστικό διευθυντή της υποψήφιας πολιτιστικής πρωτεύουσας «Καλαμάτα21», Έκτορα Τσατσούλη.
«Αντλεί κανείς αισιοδοξία βλέποντας την προσπάθεια του Έκτορα Τσατσούλη, με τον οποίο συναντήθηκα και είχα μια πλήρη ενημέρωση για την προσπάθεια της Καλαμάτας να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα το 2021, μια μάχη που πρέπει να δώσει η πόλη μας, και εύχομαι να την κερδίσει» σχολίασε.
Παράλληλα αναφέρθηκε στο ζητούμενο της ανάπτυξης σε εθνικό επίπεδο, σημειώνοντας πως «για να υπάρχει ανάπτυξη πρέπει να υπάρχουν επενδύσεις και να πέσει χρήμα στην αγορά. Το διαθέσιμο εισόδημα όμως μειώνεται και επενδύσεις δεν γίνονται λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Είχα γίνει ο κακός, ο «γερμανοτσολιάς», ο προδότης, ο ανθέλληνας που είχα δώσει τα 14 αεροδρόμια στους ξένους, και σήμερα με ένα χρόνο καθυστέρησης ήρθαν και υπέγραψαν τη δική μας σύμβαση. Τι κερδίσανε αλήθεια απ’ αυτή την καθυστέρηση, που οι Έλληνες έχασαν ένα χρόνο; Για να υπάρχει ανάπτυξη πρέπει να υπάρχουν εξαγωγές. Εξαγωγές δε γίνονται λόγω των capital controls» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Όπως επισήμανε «για να υπάρχει ανάπτυξη πρέπει να υπάρχει κρατική παρέμβαση» και διερωτήθηκε «πώς θα υπάρξει ανάπτυξη όταν εμείς είχαμε πάρει 10 δισ. που χρωστούσε το κράτος στους ιδιώτες και τα κατεβάσαμε στα 3 δισ.; Δώσαμε 7 δισ. πίσω στην αγορά και σήμερα αυτά τα 3 δισ., ένα χρόνο μετά, κοντεύουν να γίνουν 8 δισ. Χρωστάνε δηλαδή άλλα 5 δις στον κόσμο. Αφαίμαξαν την αγορά από χρήμα, αντί να της επιστρέψουν για να υπάρχει δραστηριοποίηση», είπε ο πρώην πρωθυπουργός και έκλεισε λέγοντας ότι «όταν δεν υπάρχουν επενδύσεις, εξαγωγές, κρατική παρέμβαση και, πάνω απ’ όλα, κατανάλωση, είναι πάρα πολύ δύσκολο κάποιος να υποκριθεί ότι μπορεί να είναι αισιόδοξος για το μέλλον της οικονομίας».
Όσον αφορά στο ρόλο της Νέας Δημοκρατίας την επόμενη μέρα, είπε: Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, αλλά και εδώ στη Μεσσηνία, έχουμε την υποχρέωση να κινηθούμε προς την αντίθετη κατεύθυνση και να κάνουμε το παν, ώστε η χώρα να βρεθεί και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.
Τέλος, σε ερώτηση για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι ο κόσμος θα αποφασίσει και ότι υποχρέωση όλων είναι να διαφυλάξουν την ενότητα, αλλά και την επόμενη μέρα να βοηθήσουν τη Ν.Δ. να ηγηθεί ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης για την Ελλάδα και της ευημερίας για όλους τους Έλληνες."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση