GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελβετία: Όσοι ζητούν άσυλο πρέπει να συμβάλουν στα έξοδα διαμονής τους

Στα έξοδα της διαμονής τους θα πρέπει να συμβάλλουν όσοι ζητούν άσυλο στην Ελβετία. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη δημ...


Στα έξοδα της διαμονής τους θα πρέπει να συμβάλλουν όσοι ζητούν άσυλο στην Ελβετία. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη δημόσια τηλεόραση, οι αιτούντες ασύλου θα πρέπει, κατά την άφιξη τους στη χώρα, να παραδίδουν στις αρχές όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους, αξίας άνω των 1.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 913 ευρώ).

Η Γραμματεία Μετανάστευσης (SEM), η ελβετική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τους πρόσφυγες, εξήγησε ότι το μέτρο αυτό δεν είναι καινούριο: σύμφωνα με την ελβετική νομοθεσία, οι αιτούντες άσυλο οφείλουν να συμβάλουν στα έξοδά τους, ανάλογα με τις δυνατότητες που διαθέτουν.

"Εάν κάποιος φύγει (από την Ελβετία) με τη θέλησή του μέσα σε διάστημα επτά μηνών, αυτός θα μπορεί να πάρει πίσω τα χρήματά του. Στην αντίθετη περίπτωση, τα χρήματα θα καλύψουν τα έξοδά του", είπε ένας εκπρόσωπος της Γραμματείας.

Στην εκπομπή του SRF παρουσιάστηκε η απόδειξη την οποία έλαβε ένας Σύρος από τις ελβετικές αρχές, αφού κατέβαλε τα μισά από τα χρήματα που του είχαν απομείνει, καθώς με τα υπόλοιπα είχε αναγκαστεί να πληρώσει τους διακινητές που οδήγησαν τον ίδιο και την οικογένειά του στην Ελβετία. Ο άνδρας αυτός, που ζει στη χώρα μαζί με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους, χαρακτήρισε "άδικο" το σύστημα αυτό.

Ο Στέφαν Φράι, ένας εκπρόσωπος οργανώσεων που παρέχουν βοήθεια στους πρόσφυγες στην Ελβετία, επέκρινε σφοδρότατα αυτή την πρακτική, χαρακτηρίζοντάς την "αισχρή".

Στη Δανία έχει κατατεθεί στο κοινοβούλιο μια ανάλογη πρόταση, με βάση την οποία θα κατάσχονται τα περιουσιακά στοιχεία των προσφύγων προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα διαμονής τους στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση