GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χωρίς τη «Σιδηρά» Ντέλια η τρόικα στην Αθήνα – ΦΩΤΟ

Χωρίς την Ρουμάνα επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου, έρχεται η τρόικα στην Αθήνα. Στις αρχές της επόμε...


Χωρίς την Ρουμάνα επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου, έρχεται η τρόικα στην Αθήνα.
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η «κάθοδος» της τρόικας στην Αθήνα με σκοπό την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος, χωρίς όμως τη Ρουμάνα επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου
Υπενθυμίζουμε ότι η "σκληρή" Ρουμάνα Ντέλια Βελκουλέσκου διαδέχθηκε τον Ινδό Ρίσι Γκογιάλ που ήταν ο επικεφαλής του κλιμακίου του στην τρόικα.
Η Ντέλια Βελκουλέσκου ήταν επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα για το πρόγραμμα της Κύπρου, όπου της είχαν βγάλει το παρατσούκλι "Δρακουλέσκου". Ήταν, δε, εκείνη που επέμενε να γίνει κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο.
Το 2009 δημοσίευσε μία εργασία με τίτλο «Δομικές Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα - Μαθήματα από άλλες χώρες».
Η Βελκουλέσκου είχε ασχοληθεί με την ελληνική οικονομία ως συνεργάτιδα του Μπομπ Τράα, πριν από το μνημόνιο του 2010.
Μετανάστρια και η ίδια, η Ντέλια Βελκουλέσκου εγκατέλειψε την Ρουμανία το 1992, τρία μόλις χρόνια μετά την εκτέλεση του δικτάτορα Τσαουσέσκου, έχοντας στις αποσκευές της μία υποτροφία για το γυναικείο κολέγιο Ουίλσον των Ηνωμένων Πολιτειών και με το διαβατήριό της να γράφει το πατρικό της όνομα, Ντέλια Μοράου.
Είναι κόρη υψηλόβαθμου στελέχους του πάλαι ποτέ κομμουνιστικού καθεστώτος, αποφοίτησε από το λύκειο του Βουκουρεστίου και πέντε χρόνια αργότερα έπαιρνε τον δρόμο των μεταπτυχιακών σπουδών, αλλά ταυτόχρονα περνούσε και τα σκαλιά της εκκλησίας συνοδευόμενη από έναν από τους επιφανέστερους Ρουμάνους επιστήμονες που ζουν στις ΗΠΑ, τον διακεκριμένο γιατρό Βίκτορα Βελκουλέσκου.
Ο Βίκτορ και η Ντέλια Βελκουλέσκου έχουν τρία παιδιά.
Μπορεί η Ντέλια Βελκουλέσκου να έχει καταγωγή από τη Ρουμανία και η μόνιμη κατοικία της να είναι στην Νέα Υόρκη, όπου εκεί ζουν ο πασίγνωστος ογκολόγος σύζυγος και τα τρία παιδιά της, ωστόσο από τα γεννοφάσκια της είχε σχέσεις με την Ελλάδα.
Η «Σιδηρά» Ντέλια έχει πάρει το όνομα της από ελληνικό νησί των Κυκλάδων και αγαπά ιδιαίτερα την Ελλάδα και τα παραδοσιακά φαγητά της.
Οι γονείς της που ήταν θαυμαστές του αρχαίου ελληνικού πνεύματος τη βάφτισαν με το όνομα της Δήλου. Το «Ντέλια», το μικρό της όνομα, παραπέμπει στη Δηλία Αρτέμιδα και ήταν έμπνευση των γονιών της, οι οποίοι ήταν θαυμαστές και λάτρεις του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Δείτε στιγμιότυπα που απεικονίζουν τις στιγμές των εκπροσώπων των πιστωτών στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Χίλτον, όπου και διαμένουν από την ημέρα που έφτασαν στην Αθήνα.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: REALNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση