GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ηλιθιότητα ως εφαρμογή!

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος. «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώπιον αυτού που πασχίζει να τι...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος.

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώπιον αυτού που πασχίζει να τις τηρήσει (: Αλέξης Τσίπρας) για να τονίσει εμφατικώς «είναι η εφαρμογή, ανόητοι».

Διάφοροι ανόητοι έσπευσαν να θέσουν το ζήτημα στο επίπεδο της προσβολής για να δικαιώσουν απολύτως τον γερμανό υπουργό Οικονομικών… είναι πράγματι ηλίθιοι!

Το ερώτημα είναι εντελώς διαφορετικό: Τι είναι ηλιθιότητα, το να μην εφαρμόζει κάποιος αυτά που εξαναγκάζεται να συμφωνήσει, ή να συμφωνούν όλοι σε αυτά που γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι είναι αδύνατον να τηρηθούν;

Εάν πράγματι το δεύτερο και όχι το πρώτο είναι αυτό που χαρακτηρίζει με δομολειτουργικό τρόπο την ηλιθιότητα, τότε και ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε ανήκει στην κατηγορία των ηλιθίων. Ίσως, λοιπόν, εξ ιδίων κρίνοντας τα αλλότρια μίλησε και μάλλον θα ξαναμιλήσει όταν πλέον θα αρχίσει ο ίδιος να διαφωνεί με αυτά που συμφώνησε κατά την τρίτη φάση διαχείρισης της ελληνικής κρίσης την οποία διερχόμαστε.

Αν υπήρχαν ευφυείς στην ελληνική κυβέρνηση θα φρόντιζαν να εξαναγκάσουν τον κ. Σόιμπλε να εκφράσει ανοικτά την διαφωνία του με αυτά που συμφώνησε για την ελληνική κρίση και τα οποία τον έκαναν να κατεβάσει το κεφάλι στην Μπούντεσντάγκ όταν δέχτηκε την κριτική από την Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Αυτά που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του Τρίτου Μνημονίου μόνον ως έκφραση αλληλεγγύης μεταξύ ηλιθίων θα μπορούσε κανείς να τα δει. Πρόκειται για μια μορφή αλληλεγγύης της ευρωπαϊκής ελίτ που ζημιώνει τους λαούς των χωρών-μελών της ευρωζώνης, άλλους περισσότερο, άλλους λιγότερο σε μία προσπάθεια η κρίση να περιοριστεί αποκλειστικά στο ελληνικό πλαίσιο. Το τελευταίο αποτελεί πράγματι επιτυχία του κ. Σόιμπλε, αλλά αυτό δεν τον καθιστά αυτομάτως και λιγότερο ηλίθιο σε σχέση με τις ελληνικές πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες ενεπλάκησαν αμέσως στο ζήτημα.

Η αλληλεγγύη των ηλιθίων ορίζεται με τους όρους των «ευφυών» ανθρώπων, των έξυπνων πρακτικών του χρηματοπιστωτικού τομέα. Και οι τελευταίοι, όπως και να το δεις, έχουν μάλλον πολλούς και σοβαρούς λόγους να διασκεδάζουν με τα περί «ανοήτων» του κ. Σόιμπλε. Οι τελευταίοι έχουν την τάση να θεωρούν ηλίθιους τους πολιτικούς εκείνους που θα έπρεπε να ευγνωμονούν, ιδιαίτερα όταν αυτοί λένε εξυπνάδες αποκαλώντας τους «απροσάρμοστους» ηλίθιους, μια και αυτοί εμφανίζονται να μην αντιλαμβάνονται την ανάγκη να εφαρμόζονται τα συμπεφωνημένα έτσι ώστε η αλληλεγγύη να αποκτήσει πραγματιστικά χαρακτηριστικά!

Ο μόνος που έχει νοιώσει μέχρι σήμερα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι ο τραπεζίτης και ευρύτερα το τραπεζικό σύστημα, το οποίο είναι το μοναδικό που ζήτησε βοήθεια από τους πολιτικούς της ευρωζώνης και έλαβε στο ακέραιο αυτά που ζήτησε και μάλιστα δίχως μνημόνια και υποτίμηση – αν και ως προς αυτό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εξαιρέθηκε, απομονώθηκε, απαξιώθηκε και μπήκε και αυτό σε σφιχτό μνημόνιο.

Άρα ούτε καν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς πως δέχτηκε την αλληλεγγύη την οποία εννοεί ο κ. Σόιμπλε με την ίδια έννοια που δέχτηκαν την «αλληλεγγύη» οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες. Στον βαθμό ασφαλώς που οι έλληνες τραπεζίτες θεωρούν ότι την δέχτηκαν, το πράττουν για να μην προσβάλουν ανοιχτά τον ελληνικό λαό που διασώζει τις επιχειρήσεις τους. Το κάνουν από τακτ, για να μην αποκαλέσουν και αυτοί τον ελληνικό λαό ηλίθιο!

4 σχόλια

  1. ΓΙΑΤΙ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ?
    Κύριε Τσίπρα
    όταν ‘’συγκαλύπτεις’’ τους διεφθαρμένους της πενταετίας 2004-2009, με τι θάρρος θα ζητήσεις και από τους Έλληνες να κάνουν ΑΥΤΟ! που δεν κάνεις εσύ?
    Όταν ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός που τιμωρήθηκε ήταν ο Άκης, ενώ …χιλιάδες μας ‘’βγάζουν την γλώσσα’’ αφού το σύστημα και η δικαιοσύνη ήταν μέσα στο άθλιο παιχνίδι της ‘’ΕΘΝΙΚΗΣ’’ διαφθοράς και ιδιοτέλειας.

    *Όταν βλέπουν οι Ευρωπαίοι την αχαριστία και την ιδιοτέλεια που έχετε επιδείξει όλοι απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δεν πτωχεύσαμε ,την αθλιότητα και την εγκληματική σας φύση και συμπεριφορά επί πλέον, να επιρρίψετε όλα σας τα εγκλήματα στον έντιμο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πιστεύετε ότι δεν θα σας κοιτούν ‘’σαν αναγκαίο σκατό’’ στην αυλή τους?

    Κύριε Τσίπρα,
    απέδειξες σε ελάχιστο χρόνο την ακαταλληλότητά σου και την επικινδυνότητά σου για την ‘’ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ’’ που διαχειρίζεσαι.
    Απέδειξες, τόσο με τις επιλογές σου όσο και με τις πρακτικές σου, ότι αποτελείς την μεγαλύτερη πολιτική αποτυχία, και την πιο επικίνδυνη παρουσία για το μέλλον της πατρίδας μας, αυτή τη δύσκολη στιγμή, για την οποία και ΕΣΥ ! φέρεις μεγίστη ευθύνη.

    Ο Σόϊμπλερ,
    και ο κάθε ..Σόϊμπλερ, απέδειξαν ότι ΠΑΝΩ από όλα βάζουν την πατρίδα τους και αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για το καλό της.
    Εσείς και πολλοί ‘’όμοιοί σου’’ εργαστήκατε βρόμικα, άθλια και προδοτικά εις βάρος της Ελλάδας μας, αφού η ιδιοτέλεια και το πιστεύω σας ανήκουν σε άλλους τόπους και άλλους χώρους.
    Προσπάθησε, κύριε Τσίπρα
    και όλοι όσοι μας εξαπατήσατε για να κλέψετε την εξουσία, να ‘’γίνετε Γερμανοί’’ στην αγάπη, στην αυτοθυσία και στην περηφάνια για την πατρίδα τους , που εσείς ΠΟΤΕ δεν νιώσατε και ποτέ δεν γίνατε.
    Ποτέ δεν είναι αργά, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο, αφού ΠΟΤΕ σας δεν ακούσατε την λέξη πατρίδα μέσα στον ‘’παράδεισο’’ του χουντο-σταλινικού πλουτισμού που ζήσατε και ‘’αναπτυχθήκατε’’…!!!

    Επί τέλους γίνετε Έλληνες , ή, φύγετε όσο είναι νωρίς…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κτήνος όσο το αφήνεις θα σε κατασπάραξη... Δεν με ενδιαφέρει ο Τσίπρας... ΆΛΛΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ η Τσίπρας--η Σαμάρας-η Μητσοτάκης η όποιος διάολος ας είναι...

    Ο άπρεπης απόγονος μιας χώρας με δυο παγκόσμιους πολέμους στην καμπούρα τους ο χερ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μας έδειξε ΚΑΘΑΡΆ τι ΦΑΣΊΣΤΑΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ....Ναι και ο λαός τους, που είναι όλοι ΠΑΙΔΙΆ και ΕΓΓΌΝΙΑ ΝΑΖΊ...

    Οι Ευρωπαίοι πολιτισμένοι θέλουν κανόνες ?? τι κανόνες;; να βάφουν της πόρτες τον μεταναστών με κόκκινο χρώμα;; η;να βάλουμε το το Αστέρι του Ισραήλ στο στήθος μας; η να δανειζόμαστε με δεκαπλάσιο τόκο από την βόρεια Ευρώπη; η να φορολογούμε την αγροτική παραγωγή μας 80% αλλά να αγοράζουμε τα φυτοφάρμακα και μηχανήματα τους σε εξοντωτικές τιμές;; Τους σκοτώνουν λένε οι τρομοκράτες, εμάς αλήθεια που μας οδηγούν οι ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ;


    Πολλοί από τους πολίτικους ΜΑΣ φώναζαν ότι αν θα βγούμε από το ευρώ θα μας τα πάρουν ΌΛΑ τσάμπα .....Μήπως δεν τα παιρνουν; πιο νοικοκυριό θα αντέξει με αυτά τα ΜΕΤΡΆ ...

    Ο Τσίπρας έκανε μεγάλο λάθος να τους εμπιστευτεί όπως και το ίδιο λάθος έκανε και ο Σαμάρας--Βενιζέλος μαζί με ΜΕΡΙΚΟΥΣ μηντιακούς κύκλους οι οποίοι σήμερα είναι ΥΠΈΡ τον απεργούντων ενώ επί Σαμαρά τους κατακεραυνόναν ΌΤΙ εμπόδιζαν τους νοικοκυραίους να πάνε στης εργασίες τους και έστεφαν την μια εργατική ομάδα εναντίον της άλλης...νομίζοντας ότι αν τους κάνουμε ΌΛΑ τα χατίρια θα είχανε καλύτερη ΤΎΧΗ....αν θυμηθώ το πάση θυσία στο ΕΥΡΏ τα παίρνω στο κρανίο...ΝΑ λοιπόν ήλθε η πάση θυσία του ΕΥΡΏ ...οι φούρνοι άνοιξαν και ΆΝΟΙΞΑΝ για όλους , για δικηγόρους, ιατρούς, μηχανικούς, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, συνταξιούχους, αγρότες, εργάτες , δημοσίους υπαλλήλους (με ελάχιστες εξαιρέσεις) ιδιωτικούς υπαλλήλους (χωρίς καμία εξαίρεση) νέους, γέρους και παιδιά....Με λίγα λόγια το ΚΑΡΆΒΙ Ελλάδα βούλιαξε και όσοι πίστεψαν ότι ανεβαίνοντας στης σωσίβιες βάρκες θα σωζόταν την πάτησαν διότι είναι πολλοί στην θάλασσα και έχουν πιαστεί από της κουπαστή της βάρκας τους και θα πνιγούμε όλοι μαζί....

    Οι δωσίλογοι στην ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΜΈΣΑ στην βουλή ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΌΜΜΑΤΑ, όποιο ελιγμό και να κάνουμε ως χώρα ΤΟ ΚΑΡΦΏΝΟΥΝ... Η λύση είναι σαμποτάζ όπου διαχειρίζονται τα ξένα κεφαλαία με τους ΕΔΏ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ Ελληνική περιουσία... Τα αόρατα Τετρακόπτερα (Drones) είναι έτοιμα να τους χτυπήσουν ακόμα και με πυρηνικά μέσα στα σπίτια τους... Αυτοί οι ΗΛΊΘΙΟΙ που το ξεκίνησαν ας το σταματήσουν αν μπορούν ΤΏΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρασκευή, 22 ιανουαρίου 2016


    Αυτή την ώρα! Ο παιδόφιλος δικτάτορας Σαούδ, με τη βοήθεια άγγλων στρατιωτικών συμβούλων...
    Τώρα, η πρωτεύουσα San'a βομβαρδίζεται από τον δικτάτορα της Σ. Αραβίας, με τη βοήθεια της Αγγλίας...Σπέρνουν το θάνατο σε αθώους, άμαχους πολίτες...


    Ξέρεις ότι τα παιδιά πεθαίνουν στην Υεμένη, λόγω του αποκλεισμού της από τον παιδόφιλο δικτάτορα; Οι αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες γνωρίζουν πολύ καλά και σιωπούν... εσύ; Do you know these children are dying in Yemen because of Saudi blockade?
    Σχετικό: Αφιέρωση σε όλες τις δημοσιογραφικές πόρνες του Μερκελισμού & της "νέας τάξης"!

    Αυτά τα παιδιά δεν θα γίνουν ποτέ πρωτοσέλιδο, από τις δημοσιογραφικές πόρνες!

    Οι δημοσιογραφικές αργυρώνητες πόρνες σιωπούν...

    Ο ΟΗΕ των ιμπεριαλιστών κλείνει μάτια κι αυτιά...
    Χιλιάδες παιδιά νεκρά...

    Πλήρης έλλειψη φαρμάκων... πεθαίνουν παντού, ακόμη και στους διαδρόμους των νοσοκομείων...που αποσιωπούν οι δημοσιογραφικές πόρνες σιωπούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αγών έλαβε τέλος..του Γιάννη Λαζάρου

    Είναι πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας που βλέπουμε την γαλότσα και την γραβάτα σε παράλληλες κινητοποιήσεις...

    Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση και οι δανειστές έχουν βάλει στόχο όλες τις επαγγελματικές τάξεις της χώρας... Ένωσαν οι επιτιθέμενοι τους αμυνόμενους σε ένα μέτωπο κάνοντας ξεκάθαρο ότι όλοι είναι ένοχοι και θα πληρώσουν....

    Τώρα γνωρίζουν άπαντες ότι το σχοινί που τους κρατούσε ακόμη όρθιους αρχίζει να φθείρεται σε σημείο τελειωτικής κοπής...

    Έλαβε το μήνυμα η κυβέρνηση και οι δανειστές;;;; Το έλαβαν και το έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια συνεχίζοντας την κουβεντούλα στο Νταβός με έναν Σόιμπλε να αποκαλεί ηλίθιο τον Τσίπρα και έναν Τσίπρα που δεν ακούει και γελάει τρανταχτά με αυτά που γίνονται στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα απαντώντας στον Σόιμπλε: "Για να λύσουμε τα προβλήματα της Ευρώπης χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη".....

    Η Ελλάδα χαμένη στην μετάφραση ενός επικίνδυνα ηλίθιου... Αν περισσότερη Ευρώπη σημαίνει λιγότερη Ελλάδα δεν έχει καμία σημασία για τον αριστερό θεατρίνο, αντιθέτως απέδειξε την ώρα που η Ελλάδα τρίζει ότι λιγότερη Ελλάδα είναι καλύτερη για την Ευρώπη δίνοντας δώρο το 67% του ΟΛΠ που κρατούσαν στα χέρια τους ως περιουσία οι Έλληνες αντί 386 εκατ. ευρώ...

    Την ημέρα που τα τρακτέρ μάρσαραν και οι γραβάτες ήταν έτοιμες να κρεμαστούν στα δέντρα του Συντάγματος ως μήνυμα προς το Κράτος, το ίδιο το Κράτος τους απάντησε πουλώντας Ελλάδα...

    Όλους και όλα τα έχει για πούλημα... Δεν θα σταματήσει ούτε σε λιμάνια και αεροδρόμια, ούτε σε βουνά και κάμπους... Θα πουλήσει κανονικά Έλληνες και σε χαμηλότερη τιμή από ό,τι πουλιούνται τα μαρούλια στον μεσάζοντα...

    Αυτός που για την Γερμανία είναι ένας ηλίθιος για την Ελλάδα είναι ένας επικίνδυνος που δυστυχώς ως αντίπαλο δέος έχει έναν ακόμη πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ τον Μητσοτάκη να περιμένει την σειρά του για τους αποκεφαλισμούς συνεπικουρούμενος από Παπανδρέιδες, Λεβέντηδες, Θεοδωράκηδες και sia....

    Ο Τσίπρας πήρε το μήνυμα των δικηγόρων, των γιατρών, των αγροτών, των επαγγελματιών, των μηχανικών το έκανε χάρτινο αεροπλανάκι και τους το γύρισε πίσω από το Νταβός έχοντας γράψει πάνω: "Θα υλοποιήσουμε το μνημόνιο παρά τις αντιδράσεις"....

    Δεν έχει πρόβλημα να λέει δημόσια στην βρωμοπαρέα του λόμπι του Νταβός πώς θα δουλέψει όλο το πόπολο. "Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προχωρήσουμε ομαλά στην υλοποίηση της συμφωνίας". Ομαλά..... Ένα-ένα τα βήματα δηλαδή, για να μην καταλάβουν οι μαλάκες ότι είναι τελειωμένοι είτε κόψουν την Ελλάδα στα δύο, είτε κάνουν τα πτυχία τους κωλόχαρτα για διαμαρτυρία....

    Ομαλά θα μάς τελειώσει διότι ως ανάχωμα αυτό έμαθε να κάνει, όπως και οι κυβερνητικοί ακόλουθοί του.... Όχι την επανάσταση από μέσα αλλά την προδοσία από μέσα.... Ένας ρουφιάνος που κανείς δεν καταλαβαίνει ποιος καρφώνει τον σύντροφο μέχρι να περάσουν όλοι από τον τοίχο εκτελέσεων.... Αυτόν που μένει όρθιος στους αγώνες μην τον παλαμακίζετε... Αναρωτηθείτε πρώτα γιατί έμεινε αυτός και όχι ο άλλος όρθιος.

    Ο Σόιμπλε τον είπε ηλίθιο, γιατί ηλίθιος είναι και του Σόιμπλε υπάλληλος είναι... Για τους Έλληνες όμως δεν παίζει κανέναν ρόλο αν τον κυβερνά αυτός ο ηλίθιος ή ο επόμενος ΗΛΙΘΙΟΣ που οι δανειστές τον έχουν έτοιμο όταν τελειώσει η θητεία του Τσίπρα.

    Αυτό που φοβίζει αυτή την στιγμή δεν είναι οι νόμοι του Σόιμπλε που ψηφίζει στην Βουλή η Τσιπροπαρέα, αλλά το επόμενο χαρτί που θα τραβήξει η Σόιμπλοπαρέα από το συρτάρι για την άλλη ημέρα, της νέας κυβέρνησης, του νέου ΗΛΙΘΙΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ που δεν θα έχει κανένα λόγο να κάνει "ομαλά" την προδοσία αλλά φόρα παρτίδα με έναν Σόιμπλε να του χτυπάει την πλάτη ως καλό τσοπανόσκυλο που οδήγησε στον γκρεμό όλα τα πρόβατα είτε φοράνε γραβάτα, είτε φοράνε γαλότσα....

    Αυτό που μένει ως βάρος για την περισσότερη Ευρώπη του Τσίπρα και των ευρωπαϊστών ομοϊδεατών του δεν είναι η Ελλάδα που τελείωσε είναι οι ίδιοι οι Έλληνες που έγιναν βαρίδι ασήκωτο για τα χρηματιστήρια της ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής πολιτικής.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση