GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε η Σιλβάνα Παμπανίνι

Πέθανε στην Ρώμη, σε ηλικία 90 ετών, η ηθοποίος Σιλβάνα Παμπανίνι, από τις γνωστότερες ηθοποιούς της Ιταλίας, μαζί με την Σοφία Λόρεν, ...


Πέθανε στην Ρώμη, σε ηλικία 90 ετών, η ηθοποίος Σιλβάνα Παμπανίνι, από τις γνωστότερες ηθοποιούς της Ιταλίας, μαζί με την Σοφία Λόρεν, την Τζίνα Λολομπρίτζιντα και την Σιλβάνα Μάνγκανο.
Η Παμπανίνι είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι τον περασμένο Οκτώβριο. Αρχικά η μετεγχειρητική πορεία δεν παρουσίασε ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά στην συνέχεια προέκυψαν κάποιες επιπλοκές.
Από τις βραβευμένες καλλονές στον διαγωνισμό Μις Ιταλία του 1946, προικισμένη τραγουδίστρια, εργάσθηκε με σκηνοθέτες όπως οι Λουίτζι Τζάμπα, Λουίτζι Κομεντσίνι, Πιέτρο Τζέρμι και Ντίνο Ρίζι. Η κριτική εκθειάζει την ερμηνεία της, με συμπρωταγωνιστή τον Βιττόριο Γκάσμαν, στο έργο Γκάουτσο, του 1964, ενώ ο Ιταλικός Τύπος επανήλθε, συχνά, στον έρωτα (ο οποίος δεν βρήκε ανταπόκριση) του κωμικού ηθοποιού Τοτό, για την σαγηνευτική αυτή ηθοποιό.
Είχε αποσυρθεί από τον κινηματογράφο, με δική της απόφαση, πριν σχεδόν πέντε δεκαετίες. Μόνη εξαίρεση, η συμμετοχή στο έργο Il Tassinaro (o Ταξιτζής) του 1983, με τον ηθοποιό Αλμπέρτο Σόρντι.
Η Σιλβάνα Παμπανίνι, όμως, έστω και μακριά από το κινηματογραφικό γίγνεσθαι, σχολίαζε μέχρι πρόσφατα με ιδιαίτερα πνευματώδη και κάποιες φορές καυστικό τρόπο, τις κοινωνικές και πολιτιστικές εξελίξεις της χώρας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση