GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλειστή για τους πρόσφυγες η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων

Κλειστή είναι εδώ και ώρες η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων, στο ύψος της Ειδομένης από όπου γίνεται η διέλευση προσφύγων, μετά από απ...


Κλειστή είναι εδώ και ώρες η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων, στο ύψος της Ειδομένης από όπου γίνεται η διέλευση προσφύγων, μετά από απόφαση της γειτονικής χώρας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η διέλευση έχει σταματήσει από τις 7 το απόγευμα με αποτέλεσμα 4 λεωφορεία με πρόσφυγες να αναγκάζονται να περιμένουν επί ώρες σε βενζινάδικο, 20 χιλιόμετρα μακριά.
Όπως μάλιστα καταγγέλλει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Αντώνης Ρήγας από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις οργανώσεων και εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι ελληνικές αρχές αρνούνται να επαναλειτουργήσουν τον καταυλισμό δίπλα στην ουδέτερη ζώνη.
«Έτσι, οι πρόσφυγες περιμένουν επί ώρες, μέσα στο κρύο, στο βενζινάδικο αντί να βρουν καταφύγιο στις θερμαινόμενες σκηνές που έχουμε στήσει» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση