GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο Μάκης Ψωμιάδης!

Έφυγε από τη ζωή μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες φιγούρες του αθλητικού και του επιχειρηματικού κόσμου. Ο λόγος για τον Μάκη Ψωμιάδη, ο ...

Έφυγε από τη ζωή μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες φιγούρες του αθλητικού και του επιχειρηματικού κόσμου.
Ο λόγος για τον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος προδόθηκε χθες το βράδυ από την καρδιά του.
Ο Μάκης Ψωμιάδης κατέληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης (6/1) με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο (9/1) στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον 60χρονο βρήκε στο σπίτι του ο γιος του.
Ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν 60 ετών και στα τέλη του Αυγούστου είχε αποφυλακιστεί μετά από 4 χρόνια και 2 μήνες κράτησης.
Ο άλλοτε ισχυρός άνθρωπος του Ελληνικού ποδοσφαίρου, είχε καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2014 από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε δεκαετή φυλάκιση, καθώς τον έκριναν ένοχο για υπεξαίρεση 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, κατά την διάρκεια της προεδρίας του, την περίοδο 2001 με 2003.

Ο πολύκροτος βίος του “Μάκαρου”
Ο Μάκης Ψωμιάδης γεννήθηκε το 1955 στην Καβάλα.
Aπό μικρός συμμετείχε στη Θύρα 21 της AEK. Όσοι τον γνώρισαν τότε, περιγράφουν ένα πάμφτωχο, πολύ ψηλό και αδύνατο παιδί. Aρκετοί τον θυμούνται φαντάρο το 1973 να συμμετέχει σε εκδρομές με την AEK στην περιφέρεια. Oι πιο παλιοί παίχτες της AEK έχουν να λένε ιστορίες γι’ αυτόν και ειδικά για την εποχή που ήταν δίπλα στον αείμνηστο πρόεδρο της AEK, τον Mιχάλη Aρκάδη. Tον είχαν βάλει να συνοδεύει την αποστολή στην επαρχία, για να την προστατεύει από επιθέσεις βίας.
Tο 1987 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του από την Ιντερπόλ. Όπως είχε αποκαλύψει ο «Pιζοσπάστης», ο ανακριτής της Γενεύης, Barley Capole εξέδωσε ένταλμα σύλληψης στις 6.9.1987 για «απάτη και πλαστογραφία τίτλων». Κατηγορήθηκε, τότε, συνολικά για έξι εγκλήματα και δεν μπήκε ποτέ φυλακή.
Tο 1989, ο Τύπος αποκαλύπτει ότι «ο 34χρονος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής AEK κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα λαθρεμπορίας και πώλησης χρυσού, παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και λαθρεμπόριο βίντεο».
Tο 1988 γίνεται πρόεδρος της Eρασιτεχνικής AEK. Ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα, κάνοντας ιδιαίτερα δαπανηρές μεταγραφές για την εποχή, για να ενισχύσει την ομάδα μπάσκετ.
H πρώτη καταδίκη του Ψωμιάδη ήρθε από το Γ’ Tριμελές Πλημμελειοδικείο της Aθήνας, «που τον τιμώρησε ερήμην με φυλάκιση 2 ετών για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και πλαστογραφία μετά χρήσεως».
Aφού ξέμπλεξε με την Iντερπόλ και το λαθρεμπόριο χρυσού, ο Ψωμιάδης αποφάσισε να ασχοληθεί με τη… νυχτερινή διασκέδαση των Aθηναίων. Ξαφνικά βρέθηκε με αρκετά νυχτερινά μαγαζιά, με πιο ονομαστό το «Mαρακές» στην οδό Aμερικής. Tο 1995 αποφασίζει να εισβάλει και στον χώρο του Tύπου. Eκδίδει την εφημερίδα «Tο Oνομα», η οποία όμως τον μπλέκει σε μεγάλες περιπέτειες με τον πρώην υπουργό ΠEXΩΔE, Kώστα Λαλιώτη, όπου και με εκείνον κατάφερε να τρέξει ως τα δικαστήρια.
Tον χειμώνα του 2004 συγκρούεται με τον Nτέμη Nικολαΐδη. Τον κατηγορεί ότι δεν κάνει καλή ζωή και για να το αποδείξει εισβάλλει αργά το βράδυ στο σπίτι του. O «Mπιγκ Mακ» στο μεταξύ είναι ιδιοκτήτης του Aκράτητου, τον οποίο, ως γνωστόν, οδήγησε στην καταστροφή. O Nικολαΐδης ψάχνει σχολαστικά τα βιβλία και βγάζει «λαβράκι»: 11 εκατομμύρια ευρώ ήταν περασμένα στα βιβλία για έργα στους Θρακομακεδόνες που δεν έγιναν ποτέ!
Σε 4 χρόνια κάθειρξη ερήμην, χωρίς δικαίωμα εξαγοράς ή αναστολής καταδικάστηκε ο «Μπιγκ Μακ» και δεν μπήκε ποτέ στη φυλακή.
Το 2009 μέχρι πέρυσι, ο «Μπιγκ Μακ» επιδίδεται σε μια πρωτοφανή έκφανση του νεοπλουτισμού, επιβραβεύοντας την ομάδα του, την Καβάλα, έπειτα από την νίκη του επί της παλιάς του αγαπημένης, ΑΕΚ, με μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών.
«Μια μία μαύρη σακούλα απορριμμάτων γεμάτη χαρτονομίσματα των 500 ευρώ μπήκε στα αποδυτήρια της Καβάλας ο Μάκης Ψωμιάδης και άρχισε να τα μοιράζει στους «αργοναύτες» μαζί με τα συγχαρητήριά του! Η διοίκηση είχε ανακοινώσει ότι οι παίκτες θα μοιραστούν 100 χιλ. ευρώ πριμ νίκης, αλλά δεν είχε ανακοινώσει τον τρόπο που θα εισπραχθεί» έγραψαν οι εφημερίδες.
Αργότερα ήρθε η σύλληψη του καθώς το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση