GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δηλώνει "παρών" ο Σαμαράς!‏

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας. Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ. Είναι αλήθεια ότι με την βαρυσήμαντη συνέντευξή του στην Καθημερινή δηλώνει &q...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας.
Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Είναι αλήθεια ότι με την βαρυσήμαντη συνέντευξή του στην Καθημερινή δηλώνει "παρών" ο Αντώνης Σαμαράς θεωρώντας ότι "οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να ενώσουν ετερόκλητες δυνάμεις". Επίσης “Τις μεγάλες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις κατά του λαϊκισμού και του κρατισμού” εκτιμά ως το πεδίο ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού της Ελλάδας, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι εκεί μπορούν “να συμπέσουν άνθρωποι που προέρχονται από τον χώρο της Δεξιάς, του Κέντρου ή της Αριστεράς, άνθρωποι που είναι αντίθετοι με τον κρατισμό, άνθρωποι που έχουν αηδιάσει από τον λαϊκισμό και κοιτάνε μπροστά”...
Όπως τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, “το τι είναι προοδευτικό και τι συντηρητικό πρέπει να το δούμε από μηδενική βάση καθώς αυτό που είναι οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι και προοδευτικές και φιλολαϊκές”.
Ο κύριος Σαμαράς προσθέτει ότι ο ίδιος παραμένει πολιτικά ενεργός προκειμένου να ολοκληρωθεί το μεταρρυθμιστικό έργο που ξεκίνησε το 2012. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά δεν έχει δικαίωμα να πει ότι έκανε το χρέος του παρά μόνο «όταν επανέλθει η χώρα στην τροχιά που την είχαμε βάλει». Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπολύει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα: “Την ώρα που πάντες στρέφονται εναντίον του, την ώρα που η αντιπολίτευση αποδεικνύει πως ο ίδιος προκάλεσε τα σημερινά δεινά, την ώρα που όλα τα κοινωνικά στρώματα που τον στήριξαν είναι πια οργισμένα μαζί του, αυτός κάνει πως δεν καταλαβαίνει και πανηγυρίζει. Κάτι σαν τον καπετάνιο του Τιτανικού ένα πράγμα”. Όσον αφορά τη... φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς την χαρακτήρισε "θλιβερή και διχαστική", λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φορτώσει στους προηγούμενους τις ευθύνες της καθίζησης που ο ίδιος προκάλεσε. Σχετικά με το προσφυγικό, είπε: "Το κλειδί ήταν και παραμένει ο διαχωρισμός λαθρομεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο, από τους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης"
Έτσι τις μεγάλες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις κατά του λαϊκισμού και του κρατισμού, προσδιορίζει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ως νέο πεδίο ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού της χώρας, ενώ παράλληλα δηλώνει “παρών” στις πολιτικές εξελίξεις σημειώνοντας χαρακτηριστικά «ό,τι θα μπορούσα να πω σήμερα ότι έκανα το χρέος μου, τώρα αναγνωρίζεται η προσφορά μου, συνεπώς πηγαίνω σπίτι μου. Δεν έχω αυτό το δικαίωμα. Μόνο όταν επανέλθει και σταθεροποιηθεί η χώρα στην τροχιά που την είχαμε βάλει θα θεωρήσω ότι έχω κάνει το χρέος μου”.
Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην γιορτή του για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης λέγοντας αναλυτικότερα πως ήταν "διχαστική και θλιβερή”, διευκρινίζοντας ”διχαστική, γιατί απεγνωσμένα ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε να φορτώσει στους προηγούμενους τις ευθύνες της καθίζησης την οποία ο ίδιος προκάλεσε και στην οικονομία και στο μεταναστευτικό και στο ασφαλιστικό και παντού". Και "θλιβερή διότι ενώ εμείς βγάζαμε τη χώρα από την κρίση εκείνος την επανέφερε στην κρίση και το πανηγυρίζει κι από πάνω”. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον ισχυρισμό του κ. Τσίπρα πως “η οικονομία είναι έτοιμη να απογειωθεί” ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι ξεκάθαρος: “πως να απογειωθεί; με capital controls; με την διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους; με την επιστροφή στα ελλείμματα και την ύφεση; με τη φυγή των επενδυτών; με την εξαφάνιση των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων;”, σημειώνοντας παράλληλα πως “είναι αδύνατο να επιβιώσουν οι αγρότες όταν το κόστος παραγωγής τους είναι πολλαπλάσιο από εκείνο των συναδέλφων τους στην Ευρώπη”.
Ο κ. Σαμαράς συνεχίζει την επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το μεταναστευτικό, χαρακτηρίζοντας ως “έγκλημα” την απειλή ότι θα στείλουμε τζιχαντιστές στην Ευρώπη”, ενώ περιγράφει με μια πρόταση την αλλοπρόσαλλη τακτική της κυβέρνησης στο θέμα αυτό: “κατάργησαν την Αμυγδαλέζα. Και τώρα τους υποχρεώνουν να ανοίξουν σαράντα “Αμυγδαλέζες”! Δύο κλειστά στρατόπεδα υποδοχής, το καθένα εικοσαπλάσιο από την Αμυγδαλέζα. Όσο ήμασταν στην διακυβέρνηση, επειδή υπήρχε η “αποτροπή”, δεχόμασταν 50.000 το χρόνο, ενώ τώρα μπαίνουν 800.000 το χρόνο”, λέει ο κ. Σαμαράς.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε επί ημερών μας πως η Ελλάδα δεν έπρεπε να δημιουργεί τείχη προς τον έξω κόσμο και τώρα οι Ευρωπαίοι δημιουργούν τείχη που αφήνουν έξω την Ελλάδα”, σημειώνει με νόημα.
Ο κ. Σαμαράς απαντά με σαφήνεια στο σενάριο “απώλειας της δεδηλωμένης”, τονίζοντας πως “ο κ. Τσίπρας δε μπορεί αν ζητεί να ψηφίσουμε μαζί του καινούργια μέτρα επειδή κάποιοι βουλευτές του δεν τον ακολουθούν. Και ύστερα να συνεχίζει την “αριστερόστροφη” πολιτική του, μαζί πάλι με τους δικούς του”, ενώ αφήνει περιθώριο στο να βελτιωθεί η κατάσταση ακόμη και τώρα με βασικό όπλο “το χτύπημα του πελατειακού κράτους που οικοδομεί ο κ. Τσίπρας”.
Στη συνέχεια υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΔΝΤ μέχρι και το φθινόπωρο του 2014 το χρέος εθεωρείτο βιώσιμο "κι αν μέναμε στον ίδιο δρόμο το χρέος θα ήταν απολύτως βιώσιμο και σήμερα! Έπαψε να είναι βιώσιμο το χρέος μας όταν άρχισε τη θλιβερή διαπραγμάτευσή του ο Τσίπρας μαζί με τον Βαρουφάκη, που οδήγησε σε νέο δανεισμό και νέο Μνημόνιο".
Παραφράζοντας τη γνωστή φράση ο κ. Σαμαράς απαντά στο ερώτημα εάν ένα χρόνο μετά έχει καθαρή άποψη για τα αίτια της ήττας, τον Ιανουαρίου του 2015: “Είναι ο λαϊκισμός, ανόητε (με το συμπάθιο). Εμείς βγάζαμε τη χώρα από το μνημόνιο με σταδιακές φορολογικές μειώσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ “έταζε πως θα το σκίσει”, οπότε ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού λαού ξεγελάστηκε και επέλεξε τον εύκολο δρόμο”, επισημαίνει ο πρώην Πρωθυπουργός.

Επίσης, χαρακτηρίζει ως “απολιθωμένα στερεότυπα” τις διακρίσεις “προοδευτικό και συντηρητικό”, λέγοντας πως “πρέπει να τις δούμε από μηδενική βάση”. “Επί των ημερών μας μπήκε φυλακή η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Και μάλιστα με νόμο που δεν είχε ψηφίσει η Αριστερά. Ποιοι είναι οι “προοδευτικοί; “Αυτοί που έφτιαξαν το δικό τους παρακράτος (κατά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού τους) και διαπραγματεύονταν με τους τρομοκράτες;

Και συνεχίζει ο κ. Σαμαράς : “Ποια “συντηρητική Δεξιά;
Η κατάργηση της παρανομίας του ασύλου είναι συντηρητική στροφή;
Το να γεμίζει η Αθήνα με μετανάστες είναι προοδευτικό;
Το να ελέγχεις τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο είναι συντηρητικό; “

Όπως υπογραμμίζει ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ “το κρίσιμο για το μέλλον της πατρίδας είναι οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις: Ποιος τις πιστεύει, ποιος τις αντέχει και ποιος τις μπορεί. Αυτές είναι και προοδευτικές και φιλολαϊκές και αναπτυξιακές και υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης. Και πάνε μαζί με το αίσθημα ασφάλειας και με την αξιοκρατία και την αριστεία”.

Τέλος, αναφορικά με τα πρώτα δείγματα γραφής του κ. Μητσοτάκη, ο πρώην Πρωθυπουργός σημειώνει: Νομίζω ότι μέχρι στιγμής ο Κυριάκος το πάει καλά και ισορροπημένα. Όπως πρέπει…


Βαρυσήμαντη η συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση