GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΔ: Τα "κλειδιά" για την εκλογή προέδρου

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου στη ΝΔ και οι δύο μονομάχοι με μπαράζ συνεντεύξεων κλείνουν την προ...


Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου στη ΝΔ και οι δύο μονομάχοι με μπαράζ συνεντεύξεων κλείνουν την προεκλογική τους εκστρατεία.
Παράλληλα, στα επιτελεία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» με τους συνεργάτες των δύο υποψηφίων να συνομιλούν με τους εκπροσώπους τους σε όλη την χώρα, προκειμένου να ενημερωθούν για το κλίμα που επικρατεί στην «γαλάζια» βάση, αλλά και στο πρέσινγκ που θα γίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή σε αναποφάσιστά στελέχη που στήριξαν στον πρώτο γύρο τον Απόστολο Τζιτζικώστα ή τον Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να στηρίξουν έναν εκ των δύο μονομάχων.
Οι νομοί που αποτελούν την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς, Πιερία, Σέρρες, Ημαθία και Πέλλα) οι περιφέρειες της Α΄ και Β΄ Αθήνας, η περιφέρεια Αττικής, αλλά και το πόσοι από τους 404 χιλιάδες ψηφοφόρους θα προσέλθουν εκ νέου την Κυριακή στις κάλπες, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τον νικητή των εκλογών. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στον πρώτο γύρο, το 50% των ψηφοφόρων ψήφισε στα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ωστόσο, ρόλο «κλειδί» στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος αναμένεται να παίξει και η συμμετοχή, καθώς την Κυριακή δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν μόνο όσοι προσήλθαν στις κάλπες στις 20 Δεκεμβρίου. Γι' αυτό τον λόγο θα εντείνονται και οι πιέσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς τους ψηφοφόρους για να πάνε να ψηφίσουν και πάλι.
Μετά τις 21:00 τα πρώτα αποτελέσματα
Το γεγονός ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις καθώς οι ψηφοφόροι θα ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά κέντρα, χωρίς να συμπληρώνουν την φόρμα εγγραφής νέου μέλους και δεν θα αναμένουν στην ουρά για την διασταύρωση των στοιχείων τους, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι είναι έτοιμοι από τον πρώτο γύρο, κάνουν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να αισιοδοξούν ότι το αργότερο μέχρι τις 10 το βράδυ θα υπάρχει καθαρή εικόνα για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ.
Οι επικεφαλής των εφορευτικών επιτροπών στα εκλογικά κέντρα, μόλις θα έχουν το αποτέλεσμα της κάλπης θα επικοινωνούν με την εταιρεία που έχει αναλάβει την εκλογική διαδικασία ή θα στέλνουν mail, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα όσα τραγελαφικά έγιναν στον πρώτο γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση