GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφυγε από τη ζωή η Άννα Συνοδινού...

Πέθανε το πρωί της Πέμπτης η Άννα Συνοδινού. Η σπουδαία ηθοποιός που γεννήθηκε  στο Λουτράκι στις 21 Νοεμβρίου του 1927 υπηρέτησε για π...

Πέθανε το πρωί της Πέμπτης η Άννα Συνοδινού.
Η σπουδαία ηθοποιός που γεννήθηκε  στο Λουτράκι στις 21 Νοεμβρίου του 1927 υπηρέτησε για περισσότερα από 60 χρόνια τη θεατρική σκηνή και ήταν μία από τις κορυφαίες πρωταγωνίστριες στο θέατρο της Επιδαύρου.
Εξελέγη βουλευτής Α' Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 1974, 1977, 1981, 1985, 1989. Διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1977-1981) και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων το 1987-1989 με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή» του Μιλτιάδη Έβερτ (8.945 σταυροί).
Παραιτήθηκε του βουλευτικού της αξιώματος τον Μάρτιο του 1990 κατά την διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Τότε η βουλευτής των Οικολόγων Εναλλακτικών Μαρίνα Δίζη όταν κλήθηκε να ψηφίσει άνοιξε ένα πανὀ, το οποίο έγραφε «Φτάνει το θέατρο για το +1, τον Πρόεδρο και το νέφος». Η ενέργεια αυτή εξόργισε την Άννα Συνοδινού, που σε ένδειξη διαμαρτυρίας υπέβαλε την παραίτησή της τόσο από το βουλευτικό της αξίωμα, όσο και από το κόμμα της. Έκτοτε δεν ξανασχολήθηκε με την πολιτική.
 Τα τελευταία χρόνια έπασχε από γεροντική άνοια.
Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα από το Α' Κοιμητήριο Αθηνών.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση