GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πελετίδης: Δικαίωμα του καθένα να επιλέξει πως θα διαθέσει το σώμα του

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα διαθέσει το σώμα του, ταφή ή αποτέφρωση, και κανένας δεν πρέπει να εμ...


«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα διαθέσει το σώμα του, ταφή ή αποτέφρωση, και κανένας δεν πρέπει να εμποδίζει την όποια συνειδητή επιλογή των ανθρώπων εν ζωή». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με αφορμή την απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου, για την δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, στο βιοτεχνικό πάρκο της Πάτρας.
Όπως πρόσθεσε στην συνέχεια ο Κώστας Πελετίδης, «η δημοτική αρχή σέβεται τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του λαού μας και δεν κάνει διαχωρισμό με βάση αυτό το κριτήριο».
Όσον αφορά στις αντιδράσεις κατοίκων των νότιων συνοικιών, ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι «η δημιουργία αποτεφρωτηρίου θα γίνει με τους κανόνες της επιστήμης και της τεχνικής» συμπληρώνοντας ότι «θα χρησιμοποιηθεί η πιο σύγχρονη τεχνολογία, για να μην υπάρχει περιβαλλοντική επιβάρυνση».
Ακόμη, ο Κώστας Πελετίδης σημειώνει ότι «απαντώντας στην ερώτηση συμπολιτών μας, αν αυτό είναι έργο προτεραιότητας, τονίζουμε ότι, δίνουμε λύση σε θέματα που αφορούν τη ζωή του λαού μας, χωρίς να επιβαρύνουμε οικονομικά το δήμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση