GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίμηνο «φωτιά» για την κυβέρνηση

Ιδιαιτέρως κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες 60 ημέρες για την κυβέρνηση καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να περάσει από την βουλ...


Ιδιαιτέρως κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες 60 ημέρες για την κυβέρνηση καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να περάσει από την βουλή τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, στην συνέχεια να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση από το κουαρτέτο ενώ μετά τον Φεβρουάριο θα πρέπει να ξεκινήσουν και οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ο Πρωθυπουργός που έχει στα χέρια του τον φάκελο του ασφαλιστικού με τις προτάσεις του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου, εμφανίζεται αποφασισμένος να συγκρουστεί με τους δανειστές και να μην δεχθεί καμία μείωση στις κύριες συντάξεις αλλά και να περιοριστούν όσο το δυνατό περισσότερο οι απώλειες στις επικουρικές.
«Η διαπραγμάτευση θα είναι μέχρι τέλους μια συνεχής καθημερινή μάχη. Όμως, η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη της. Με δυνατή φωνή, ξεκάθαρες θέσεις και στέρεα επιχειρήματα, έχει καταφέρει να σπάσει την απομόνωση των προηγούμενων χρόνων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην Αυγή δείχνοντας την στρατηγική που θα ακολουθήσει στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις το επόμενο διάστημα με τους δανειστές.
Παράλληλα εκτιμά πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή σημειώνοντας πως είναι απαραίτητη η ασφαλιστική μεταρρύθμιση η οποία σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα φέρει την χώρα πολύ κοντά στον στόχο της που είναι η έξοδος από την κρίση. «Σήμερα η χώρα προχωρά συγκροτημένα στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, φροντίζοντας πρώτα απ' όλα τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής» αναφέρει στο άρθρο του ο πρωθυπουργός.

Κοινό μέτωπο Παυλόπουλου – Τσίπρα
Ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ξεκινήσουν κύκλο επαφών στους κόλπους της Ε.Ε. προκειμένου να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος πολιτικής διαπραγμάτευσης. Στα μέσα Ιανουαρίου ο Προκόπης Παυλόπουλος θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο όπου θα έχει συνάντηση εκτός από τον Γερμανό ομόλογο του και με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό ο Αλέξης Τσίπρας στις 21 Ιανουαρίου θα βρίσκεται στο Νταβός που θα έχει σημαντικές επαφές με τους ευρωπαίους ομολόγους του.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την διάρκεια των καθιερωμένων ευχών που δέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο για τη νέα χρονιά έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους δανειστές τονίζοντας πως η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της, καλώντας τις Βρυξέλλες να πράξουν το ίδιο με το ζήτημα του χρέους.
«Η διαπραγμάτευση θα είναι μέχρι τέλους μια συνεχής καθημερινή μάχη. Όμως, η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη της. Με δυνατή φωνή, ξεκάθαρες θέσεις και στέρεα επιχειρήματα, έχει καταφέρει να σπάσει την απομόνωση των προηγούμενων χρόνων» είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση