GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί ο Ντέιβιντ Μπάουι αγόραζε τακτικά ελληνική εφημερίδα;

Ο Ντέιβιντ Μπάουι πάντα κρατούσε στα χέρια του μια ελληνική εφημερίδα. Παρότι δεν ήξερε τη γλώσσα ήταν ένας τρόπος για να κυκλοφορεί α...


Ο Ντέιβιντ Μπάουι πάντα κρατούσε στα χέρια του μια ελληνική εφημερίδα.
Παρότι δεν ήξερε τη γλώσσα ήταν ένας τρόπος για να κυκλοφορεί ανενόχλητος στο μετρό της Νέας Υόρκης όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.
Την  αποκάλυψη έκανε ο Βρετανός συγγραφέας Ουίλιαμ Μπόιντ στον «Γκάρντιαν»:
«Λίγο πριν από τα 60ά του γενέθλια τον είδα να βγαίνει από ένα ταξί σε ένα πάρτι στην Τριμπέκα. Έκπληκτος τον ρώτησα αν είχε ποτέ πρόβλημα που χρησιμοποιούσε ταξί και μετρό για τις μετακινήσεις του. "Καθόλου", μου απάντησε. "Απλά κρατάω μια ελληνική εφημερίδα στα χέρια και όλοι νομίζουν ότι απλά του μοιάζω. Οτι δεν μπορεί να είμαι ο Μπάουι. Οτι είμαι κάποιος Ελληνας που του μοιάζει", μου είπε. Θεώρησα ότι ήταν εξαιρετική ιδέα. Απλή, αποτελεσματική και πολύ κουλ. Eτσι, μπορούμε να του προσδώσουμε μία ακόμη ιδιότητα, αν και κανείς δεν εκπλήσσεται από αυτή. Του κορυφαίου στις μεταμφιέσεις».
Και αυτός δεν ήταν ο μόνος τομέας όπου ο Μπάουι βρισκόταν έτη φωτός μπροστά από τους συναδέλφους του. Το 1997, σε συνεργασία με τον οικονομικό του μάνατζερ Μπιλ Ζάισμπλατ και τον τραπεζίτη Ντέιβιντ Πούλμαν, ο «Λεπτός Λευκός Δούκας» εξέδωσε τα δικά του ομόλογα, τα «ομόλογα Μπάουι», που απέδιδαν μέρισμα στους κατόχους τους από τα μελλοντικά του δικαιώματα για δέκα χρόνια. Η ετήσια απόδοσή τους από το 1997 έως το 2007 έφτασε το 7,9%, ποσοστό πολύ υψηλότερο από τις αποδόσεις άλλων, κρατικών και εταιρικών, ομολόγων. Εν τω μεταξύ, η αμερικανική ασφαλιστική εταιρία Prudential Financial είχε αγοράσει ομόλογα αξίας 55.000.000 δολαρίων και με μέρος αυτού του ποσού, 27 εκατ. δολάρια λένε οι πληροφορίες, ο Μπάουι απέκτησε τα δικαιώματα του συνόλου της δισκογραφίας του από τον πρώην μάνατζέρ του, Τόνι Ντε Φράις, ο οποίος κατείχε το 50% αυτών και είχαν διακόψει τη συνεργασία τους από το 1975.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση