GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για χιονοθύελλα - τέρας ετοιμάζονται οι ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ

Δορυφορική φωτογραφία της χιονοθύελλας Τζόνας από τη NASA Για την χειρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων δεκαετιών ετοιμάζονται οι ανατ...


Δορυφορική φωτογραφία της χιονοθύελλας Τζόνας από τη NASA

Για την χειρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων δεκαετιών ετοιμάζονται οι ανατολικές πολιτείες της Αμερικής, καθώς το χιόνι θα φτάσει έως και τα 60 εκατοστά κατά τόπους - κάτι πρωτοφανές εδώ και σχεδόν έναν αιώνα - ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως και τα 90 χιλιόμετρα ανά ώρα.

 Πρόκειται για το πέρασμα της καταιγίδας Τζόνας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα εμφανιστούν από την Παρασκευή. «Μια σφοδρή χειμερινή καταιγίδα αναμένεται να πλήξει ένα τμήμα των ανατολικών ΗΠΑ το διάστημα μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές χιονοπτώσεις, τον παγετό, τους ισχυρούς ανέμους και τις πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές» προβλέπουν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

 Οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις σε περίπου 15 πολιτείες, από τις ακτές του Ατλαντικού (μεταξύ Νέας Υόρκης και Νότιας Καρολίνας) έως το Άρκανσο, στα κεντρικά ενώ περίπου 70 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να επηρεαστούν από τον σφοδρό χιονιά. 

Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον Μίριελ Μπάουζερ ανακοίνωσε ότι κυρήσει κηρύξει την πόλη σε κατάσταση «συναγερμού λόγω του χιονιού» , ενώ τα δημόσια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και οι δημόσιες υπηρεσίες θα κλείσουν νωρίτερα. 

Εκτός από την Ουάσιγκτον, κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί σε άλλες πέντες πολιτείες: Τενεσί, Βόρεια Καρολίνα, Βιρτζίνια, Μέριλαντ και Πενσυλβάνια

Πιο αβέβαιη είναι η πρόβλεψη για τη Νέα Υόρκη. Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι το ύψος του χιονιού θα μπορούσε να φθάσει μεταξύ 20 και 30 εκατοστών το διάστημα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής, αν και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η Νέα Υόρκη και η Βοστόνη – που επλήγησαν σφόδρα τον περασμένο χρόνο – δεν θα επηρεαστούν από τις χιονοπτώσεις.

Πάντως, μπροστά στην επερχόμενη χιονοθύελλα – τέρας όπως χαρακτηρίζουν την Τζόνας τα αμερικανικά ΜΜΕ, η αεροπορική εταιρεία American Airlines ανακοίνωσε τη ματαίωση εκατοντάδων πτήσεων στις ΗΠΑ στο ανατολικό τμήμα της χώρας. 

Όλες οι πτήσεις της εταιρείας που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή στο Σάρλοτ (Βόρεια Καρολίνα) ακυρώθηκαν. Επίσης για το Σάββατο ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις της εταιρείας στα δύο αεροδρόμια της Ουάσιγκτον, στη Βαλτιμόρη και την Φιλαδέλφεια, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, προσθέτοντας ότι οι ταξιδιώτες, η πτήση των οποίων ακυρώθηκε, μπορούν να ζητήσουν να τους καταβληθεί το αντίτιμο του εισιτηρίου ή να αλλάξουν την ημερομηνία της πτήσης τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση