GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς

Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της...


Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της πολυεθνικής εταιρείας Eldorado Gold, για αναστολή μέρους των επενδύσεων στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρακτορείο FM εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος της καναδικής πολυεθνικής, Πολ Ράιτ, αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή τους και -όπως είπε ο υπουργός- να προηγηθεί η σημερινή συνέντευξη τύπου.
«Ίσως να πρόκειται για μια απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων, ή μια απόπειρα εκβιασμών. Νομίζω δεν υπολογίζουν σωστά αν θεωρούν ότι η ελληνική κυβέρνηση υπόκειται σε κάθε είδους εκβιασμό. Εκείνο το οποίο εμείς πορευόμαστε είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον και η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος" είπε και πρόσθεσε: "με υπαιτιότητα δική του (σ.σ. του κ. Ράιτ) ακυρώθηκε η συνάντηση και έχει μεταφερθεί για αύριο. Να προηγηθεί η συνέντευξη Τύπου, να ανακοινωθούν οι προθέσεις της εταιρείας και μετά να έρθει να κουβεντιάσει μαζί μας».
Ο κ. Σκουρλέτης επέκρινε ακόμη όσους καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι με την αποχώρηση της πολυεθνικής από τη Βόρεια Χαλκιδική θα χαθούν 2.000 θέσεις εργασίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για 830 - 850 εργαζόμενους και πρόσθεσε: «όταν αξιολογείται μια επένδυση πρέπει να αξιολογηθεί αν αντιστρατεύεται και αν υπονομεύει και άλλες θέσεις εργασίας στην περιοχή».
«Δεν είμαστε εμείς αυτοί που 'κόβουμε' τις γέφυρες επικοινωνίας» επισήμανε ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στους εκπροσώπους της πολυεθνικής και, καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η πρόθεσή τους για αναστολή των εργασιών στα μεταλλεία πιθανόν να σχετίζεται και με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών χρυσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση