GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντάισελμπλουμ: Η Ελληνική αξιολόγηση θα πάρει μήνες, όχι βδομάδες!

Η αξιολόγηση του Ελληνικού προγράμματος, που η ολοκλήρωσή της θα ανοίξει και τη συζήτηση για το χρέος, θα πάρει μήνες κατά τον επικεφ...


Η αξιολόγηση του Ελληνικού προγράμματος, που η ολοκλήρωσή της θα ανοίξει και τη συζήτηση για το χρέος, θα πάρει μήνες κατά τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Άμστερντάμ, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είπε ότι μόνο η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος από την Ελλάδα, θα επέτρεπε ελάφρυνση του χρέους και εκταμίευση της δόσης του δανείου προς τη χώρα. Μιλώντας μάλιστα συγκεκριμένα για το ασφαλιστικό, το χαρακτήρισε το μεγαλύτερο θέμα της αξιολόγησης.

Η Ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να ολοκληρώσει πολύ πιο γρήγορα τις διαδικασίες για την αξιολόγηση - σε βδομάδες - και εκτιμάται ότι η η δήλωση Ντάισελμπλουμ επιχειρεί να πιέσει την Ελληνική πλευρά και συγχρόνως καθυστερεί σημαντικά τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους αλλά και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Τέλος, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ, τη στιγμή που ευρωπαίοι αξιωματούχοι όπως ο Κλάους Ρέγκλινγκ έχουν διαμηνύσει ότι ειδικά ο συμβουλευτικός ρόλος του Ταμείου είναι απαραίτητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση