GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατρούγκαλος: Τελειώνουμε τις συντάξεις πολλών ταχυτήτων

Ο στρεβλός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος, η κρίση και το μνημόνιο είναι οι τρεις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες είμαστε αν...


Ο στρεβλός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος, η κρίση και το μνημόνιο είναι οι τρεις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά την συνέντευξη τύπου για το Ασφαλιστικό.

«Δεν έχουμε πλέον αποθεματικά στα Ταμεία. Το PSI ήταν η χαριστική βολή» δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας: «Επιχειρούμε ταυτόχρονα τρία πράγματα: να συγκρατήσουμε την δαπάνη, να ενσωματώσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε ένα νέο σύστημα και να πάμε για πρώτη φορά σε ένα ενιαίο σύστημα σε αντίθεση με όσα γινόταν μέχρι τώρα».

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε και πάλι για παραπληροφόρηση στο θέμα των αλλαγών.

«Για πρώτη φορά από τότε που ο Ελευθέριος Βενιζέλος σχεδίασε στο μυαλό του το ΙΚΑ, θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας» διαβεβαίωσε ο υπουργός, ενώ για την προσωπική διαφορά είπε: «την εγγυόμαστε για πάντα».

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το νέο ασφαλιστικό είναι να χαθεί η ελπίδα στο νέο εργαζόμενο ότι θα πάρει σύνταξη και στον συνταξιούχο ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει την σύνταξή του» επεσήμανε.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι λαμβάνεται μέριμνα για ειδικές κατηγορίες, όπως για παράδειγμα τα μπλοκάκια.

«Είναι προφανές πως στο πλαίσιο της ισονομίας, όλα τα επαγγέλματα θα έχουν την ίδια μεταχείριση», πρόσθεσε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Την επόμενη εβδομάδα ο κ. Κατρούγκαλος αναμένεται να ενημερώσει σχετικά και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση