GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρέντσι: Δεν συμφωνούμε σε όλα με την Μέρκελ

Η Ρώμη και το Βερολίνο θέλουν να καταπολεμήσουν από κοινού «τον λαϊκισμό», προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την οικονομική και την μεταναστ...


Η Ρώμη και το Βερολίνο θέλουν να καταπολεμήσουν από κοινού «τον λαϊκισμό», προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την οικονομική και την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη, δήλωσε στο Βερολίνο ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

«Δεν συμφωνούμε στα πάντα, φυσικά», είπε ο Ρέντσι στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. «Αλλά είναι κοινή μας πεποίθηση ότι η καταπολέμηση της ανεργίας σήμερα στην Ευρώπη σημαίνει την καταπολέμηση του λαϊκισμού. Έχουμε τον ίδιο εχθρό: τον λαϊκισμό», πρόσθεσε.

Ο Ρέντσι έχει αμφισβητήσει επανειλημμένα την επιμονή της Γερμανίας στην εφαρμογή πολιτικών λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, τασσόμενος αντιθέτως υπέρ της αύξησης των δημοσίων δαπανών. Οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν παράλληλα δυσκολίες στη διαχείριση της μεγαλύτερης κρίσης προσφύγων με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη η ΕΕ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση