GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσα χρήματα λαμβάνουν οι συνταξιούχοι βουλευτές

Μεικτή αμοιβή ύψους 2.100 ευρώ είναι η μέση μηνιαία σύνταξη για τους πρώην βουλευτές σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο ανα...


Μεικτή αμοιβή ύψους 2.100 ευρώ είναι η μέση μηνιαία σύνταξη για τους πρώην βουλευτές σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι δικαιούχοι της βουλευτικής σύνταξης (βουλευτές και επιζήσαντα μέλη οικογενειών αυτών) είναι συνολικά 753, η δε μείωση που έχουν υποστεί αγγίζει το 60%, μετά και την εφαρμογή από 1/1/2013 των διατάξεων του νόμο 4093/2012, ο οποίος προβλέπει περικοπές κατά 20% εφόσον ο συνταξιούχος λαμβάνει και δεύτερη σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα ή κατά 30% εφόσον λαμβάνει και τρίτη σύνταξη.

Σύμφωνα, πάντως, με την απάντηση Χουλιαράκη όσοι αποκτούν την ιδιότητα του βουλευτή από τις 12/11/2012 και μετά δεν έχουν δικαίωμα σύνταξης. 

«Από 1/1/2013 όσα ισχύουν για όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου και αφορούν την περικοπή της σύνταξης (κατά 70%) ή της αναστολή της καταβολής της, εφόσον ο συνταξιούχους εργάζεται  στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, έχουν εφαρμογή και για τους συνταξιούχους βουλευτές. Δηλαδή εάν ο συνταξιούχος βουλευτής εργάζεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η σύνταξή του θα περικοπεί κατά 70% ή εάν συνταξιούχος π.χ. μέλος ΔΕΠ, έχει εκλεγεί Βουλευτής πριν την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου 4093/2012, τότε θα πρέπει να ανασταλεί η σύνταξη που λαμβάνει από το Δημόσιο ως μέλος ΔΕΠ», προσθέτει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση