GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαμαρτυρία ΑΔΕΔΥ έξω από το Εργασίας κόντρα στο ασφαλιστικό

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 12.00 έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Στα...


Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 12.00 έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, ενάντια «στη σχεδιαζόμενη διάλυση του Ασφαλιστικού».

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καλεί την ίδια ώρα και το ΠΑΜΕ.

Η δράση αυτή της ΑΔΕΔΥ είναι -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- το πρώτο βήμα στο πλαίσιο πολύμορφων κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν, όπως αποφασίστηκε στο Γενικό Συμβούλιο της Ένωσης στη συνεδρίασή του την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, «για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, ενάντια στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους δανειστές».

Η ΑΔΕΔΥ απευθύνει, επίσης, κάλεσμα στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών, των πρωτοβάθμιων Σωματείων και ευρύτερα στους εργαζόμενους του Δημοσίου να δώσουν το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας, αλλά και παράλληλα να συμπαρασταθούν στους πρώην εργαζόμενους στα πεντάμηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους, οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Εργασίας εδώ και 25 ημέρες, ζητώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ως βασικούς άξονες επίλυσης του ασφαλιστικού στην Ελλάδα, η ΑΔΕΔΥ προκρίνει την μικρή, έστω, αύξηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας.

Αναφερόμενη δε στην κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία θέτει το ερώτημα «ποια θα ήταν η εικόνα τους αν δεν είχαν υποστεί, διαχρονικά, τις επιπτώσεις των "εγκληματικών" επιλογών των εκάστοτε κυβερνήσεων: τη χρόνια υφαρπαγή των αποθεματικών τους από το κράτος και τη χρήση τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών χωρίς την ανάλογη κρατική ενίσχυσή τους, την εμπλοκή των αποθεματικών τους στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων ή στο Χρηματιστήριο;».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση