GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος με Ντάισελμπλουμ αλλά και τηλεφώνημα από ΗΠΑ υπέρ ΔΝΤ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου, λίγη ώρα πριν την συν...


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου, λίγη ώρα πριν την συνάντηση που είχε το βράδυ της Τρίτης με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο Άμστερνταμ, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής «εκστρατείας» της ελληνικής κυβέρνησης πέρ της βιωσιμότητας της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό και της ανάγκης να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για το χρέος.

Στις επαφές του ο υπουργός Οικονομικών θέτει και την επιθυμία της Ελλάδας να απεμπλακεί το ΔΝΤ από το πρόγραμμα.

Το δείπνο εργασίας Τσακαλώτου - Ντάισελμπλουμ ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος και έγινε μέσα σε εξαιρετικά καλό κλίμα. Ενδεικτικό είναι το tweet του προέδρου του Eurogroup μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης "Καλές συνομιλίες απόψε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κοιτάξαμε μπροστά και συζητήσαμε σχετικά με τις προκλήσεις για την Ελλάδα".

Σύμφωνα με κύκλους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, ο πρόεδρος του Eurogroup διευκρίνισε στον κ. Τσακαλώτο ότι οι προ ημερών δηλώσεις του για την ανάγκη παρέλευσης μηνών για την διαπραγμάτευση,  ήταν… παρεξήγηση: δεν αφορούσε την πρώτη αξιολόγηση, αλλά τη «συνολική λύση», περιλαμβανομένου του ζητήματος του χρέους.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν οι δύο συζήτησαν για το φλέγον ζήτημα του Ασφαλιστικού, τα πρόσθετα μέτρα που ζητάνε οι θεσμοί και για το ρόλο του ΔΝΤ. 

Σε τηλεφώνημά του πάντως, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ τόνισε στον Ευ. Τσακαλώτο σχετικά με το θέμα το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

Ο Τζακ Λιου δήλωσε πως είναι σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς εταίρους της και ότι τ αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. 

Μετά το δείπνο εργασίας, η ελληνική αντιπροσωπεία αναχώρησε από το  Άμστερνταμ για το Βερολίνο, όπου την Τετάρτη ο Ευ. Τσακλώτος θα συναντηθεί με τον... σκληρό της Ευρωζώνης, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,  ώστε να δεχθεί τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση