GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού θα φάτε φτηνά και καλά στη Θεσσαλονίκη

Το τριήμερο σε βρήκε στη Θεσσαλονίκη και έχεις όρεξη να ανακαλύψεις ωραία στέκια για φαγητό χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Ακολουθεί ...


Το τριήμερο σε βρήκε στη Θεσσαλονίκη και έχεις όρεξη να ανακαλύψεις ωραία στέκια για φαγητό χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Ακολουθεί μια λίστα με ταβέρνες και εστιατόρια που όχι μόνο υπηρετούν πιστά τη φιλοσοφία του value for money αλλά πρεσβεύουν το low budget χωρίς να κάνουν σκόντο στην ποιότητα.
Γράφει η Νάντια Μασσαχού
Τις δοκιμάσαμε, τις ξαναδοκιμάσαμε και πλέον έχουν γίνει must στάσεις μας όταν επισκεπτόμαστε την ξελογιάστρα του Βορρά. Ο δεκάλογος με δέκα από τις πλέον συμφέρουσες επιλογές φαγητού στη Θεσσαλονίκη είναι δικός σου. Καλή απόλαυση!

Σέμπρικο


Το Σέμπρικο από τότε που άνοιξε στην οδό Φράγκων, μεταξύ των Λαδάδικων και της Βαλαωρίτου, ξεχώρισε για τη φιλοσοφία του. Πρόκειται για έναν πρωτότυπο συνδυασμό νεοταβέρνας και  παντοπωλείου, που σερβίρει μεζέδες  παρασκευασμένους με προϊόντα  από όλη την Ελλάδα.  Προζυμένιο ψωμί που παρασκευάζεται στην κουζίνα του, πανσέτες με σάλτσα  μελιού, πιτάρια με παστουρμά  και τυλιχτή σαρδέλα σε  αμπελόφυλλο είναι κάποιες από τις προτάσεις του καταλόγου που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας. Συμπεριλαμβάνεται στα πλέον value for money μέρη να φας στην Θεσσαλονίκη, και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ντόπιοι και μη θα σου δώσουν εδώ ραντεβού για ρακί και νόστιμους μεζέδες με τιμές που πραγματικά σοκάρουν.
Tip: Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ριζότο με μελάνι σουπιάς και την άπαιχτη πατατοσαλάτα.
Info
Τρίτη-Παρασκευή: 09.00-00.00, Σάββατο-Κυριακή: 14.00-00.00
Φράγκων 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 557513
Salumeria

Το μεζεδοπωλείο Salumeria στην πλατεία Άθωνος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σερβίρει τις νοστιμιές του στα λιγοστά (για την ακρίβεια 3-4) τραπεζάκια του στον εξωτερικό χώρο, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και ως delicatessen με προϊόντα και πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα.
Τα καπνιστά και τα αλίπαστα είναι παραγωγής των ιδιοκτητών (διαθέτουν άλλωστε δικό τους εργοστάσιο παραγωγής). Τα προϊόντα που θα βρείτε στα ράφια του είναι επιλεγμένα από όλη τη χώρα. Ανάμεσά τους διακρίνονται το παραδοσιακό κρασοτύρι από την Κω, το μέλι ελάτης Ταϋγέτου, η ρακή από την Κρήτη, το παστέλι Σύρου, η φέτα Βέροιας, η γραβιέρα Επιδαύρου, οι χειροποίητες μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού.

TipOι μεζέδες που θα δοκιμάσετε σε κάποιο από τα τραπεζάκια του Salumeria παρασκευάζονται από τις πρώτες ύλες που κοσμούν τα ράφια του.
Info
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09.00-17.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09.00-21.00
Μπαλάνου 5, Πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 228585

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση