GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοσιαλιστές προς Ραχόι: Ζήτα ψήφο εμπιστοσύνης ή παράδωσε την εντολή

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) της Ισπανίας κάλεσε σήμερα το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) είτε να επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση ε...


Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) της Ισπανίας κάλεσε σήμερα το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) είτε να επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση είτε να παραχωρήσει την εντολή, μετά τη δήλωση που έκανε την Παρασκευή ο ηγέτης των συντηρητικών Μαριάνο Ραχόι ότι προς το παρόν δεν θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, αφού δεν διαθέτει την αναγκαία πλειοψηφία.

Το PP κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου, όμως χωρίς να αποσπάσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και δυσκολεύεται να βρει συμμάχους μεταξύ των υπολοίπων κομμάτων για να σχηματίσει κυβέρνηση.

"Πιστεύουμε ότι ο Ραχόι είναι υποχρεωμένος (...) να παρουσιαστεί ως υποψήφιος (για την πρωθυπουργία στο κοινοβούλιο) ή να αποποιηθεί μια και καλή αυτό το δικαίωμά του", αναφέρεται σε ανακοίνωση του PSOE.

Νωρίτερα, ο ίδιος ο Ραχόι δήλωσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά του για τη συγκρότηση κυβέρνησης με τους Σοσιαλιστές και με το κεντρώο κόμμα Ciudadanos.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση