GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρία - Αναλαμβάνουν δράση οι ανθρωπιστικές οργανώσεις

Ανθρωπιστικές οργανώσεις ελπίζουν ότι θα αρχίσουν να διανέμουν απολύτως αναγκαία βοήθεια σε τρεις πολιορκημένες κοινότητες στη Συρία από ...


Ανθρωπιστικές οργανώσεις ελπίζουν ότι θα αρχίσουν να διανέμουν απολύτως αναγκαία βοήθεια σε τρεις πολιορκημένες κοινότητες στη Συρία από αύριο Κυριακή, όπως δήλωσαν τη Παρασκευή εκπρόσωποί τους.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσαν ότι προετοιμάζουν αυτοκινητοπομπές με τρόφιμα και φάρμακα για τον πληθυσμό της πόλης Μαντάγια και των χωριών αλ Φούα και Κεφράγια.

Καθώς η Συρία συνεχίζει να σπαράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο, η εξάμηνη πολιορκία της πόλης Μαντάγια από τον συριακό στρατό και την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία έχει αναπτύξει μαχητές που πολεμούν στο πλευρό του, έχει παγιδεύσει περίπου 40.000 κατοίκους που υπομένουν επιπλέον έναν βαρύ χειμώνα.Βορειότερα, στα χωριά αλ Φούα και Κεφράγια, στην επαρχία Ιντλίμπ, περίπου 20.000 κάτοικοι πολιορκούνται από ένοπλες οργανώσεις της αντιπολίτευσης.

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν λιμοκτονήσει στην Μαντάγια από την 1η Δεκεμβρίου σε κέντρα υγείας που λειτουργούν με την υποστήριξη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières, MSF), όπως έχει κάνει γνωστό η οργάνωση αρωγής.

Οι παραδόσεις βοήθειας θα μπορούσαν να αρχίσουν την Κυριακή ή τη Δευτέρα, καθώς προετοιμάζονται τα απαραίτητα έγγραφα, δήλωσε ο Πάβελ Ξίσεκ, ένας εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ στη Συρία, μιλώντας από τη Δαμασκό.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση