GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση με Πούτιν θέλει ο Ερντογάν, μετά το νέο ρωσοτουρκικό επεισόδιο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις “επιπτώσεις” των “ανεύθυν...


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις “επιπτώσεις” των “ανεύθυνων ενεργειών” της, αναφερόμενος σε νέα παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας που καταγγέλλει η Άγκυρα.

“Η Ρωσία θα επωμιστεί τις συνέπειες εάν συνεχίσει τέτοιου είδους παραβιάσεις εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας”, δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε δημοσιογράφους, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. “Τέτοιου είδους ανεύθυνες πράξεις δεν ωφελούν ούτε τη Ρωσική Ομοσπονδία ούτε τις σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας ούτε την περιφερειακή ή παγκόσμια ειρήνη”, πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι θέλει να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. “Ζήτησα από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας να μεταφέρει την επιθυμία μου να συναντήσω τον κ. Πούτιν κατ' ιδίαν. Προς το παρόν δεν έχω λάβει απάντηση σχετικά με αυτό”, προσέθεσε ο Ερντογάν προτού αναχωρήσει για τη Λατινική Αμερική.

Παράλληλα, τo NATO κάλεσε σήμερα τη Μόσχα να “σέβεται πλήρως” τον εναέριο χώρο του, καθώς η Τουρκία είναι κράτος-μέλος του Βορειατλαντικού Συμφώνου.

“Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας χθες, παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις από τις τουρκικές αρχές. (Ανάλογα) περιστατικά που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν έχουν δείξει πόσο επικίνδυνη είναι τέτοιου είδους συμπεριφορά”, επεσήμανε σε ένα δελτίο Τύπου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. “Καλώ τη Ρωσία να ενεργεί με υπεύθυνο τρόπο και να σέβεται πλήρως τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει ότι τέτοιου είδους παραβιάσεις δεν θα επαναληφθούν”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η απάντηση της Μόσχας

“Αβάσιμη προπαγάνδα” χαρακτηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας τις καταγγελίες της Άγκυρας περί παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου από αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας.

“Οι ανακοινώσεις της Τουρκίας σχετικά με την υποτιθέμενη παραβίαση του εναερίου χώρου της από ένα ρωσικό SU-34 αποτελούν αβάσιμη προπαγάνδα”, δήλωσε σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επεσήμανε επιπλέον ότι ούτε τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στη Συρία ούτε οι σταθμοί ραντάρ της Συρίας κατέγραψαν οποιαδήποτε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

1 σχόλιο

  1. Δημήτρης Κλ.31 Ιαν 2016, 11:51:00 π.μ.

    Για τον ελληνικό εναέριο χώρο, που παραβιάζεται συστηματικά από τους Τούρκους έχει να πει κάτι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση