GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλεξιάδης: Επανεξετάζουμε ΦΠΑ στα νησιά και ΕΝΦΙΑ

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο κατάργησης του ΦΠΑ σε νησιά που αντιμετωπίζουν κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα από τις αθρόες εισροές π...


Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο κατάργησης του ΦΠΑ σε νησιά που αντιμετωπίζουν κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα από τις αθρόες εισροές προσφύγων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι υπάρχει δυσανάλογο φορολογικό σύστημα όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει να επιβληθεί και σε ακίνητα που ανήκουν σε Έλληνες φορολογούμενους που ζουν στο εξωτερικό ώστε, όπως είπε να αντιμετωπιστούν οι αδικίες που υπάρχουν και να γίνει πιο δίκαιος και πιο κοινωνικός ο φόρος.

Απαντώντας στη Βουλή, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη, ο κ. Αλεξιάδης παραδέχτηκε τις επισημάνσεις περί χαώδους διαφοράς όσον αφορά την επιβολή ΦΠΑ στα νησιά αλλά και το φόρο ακίνητης περιουσίας.

«Πρέπει να κάνουμε νέες συμφωνίες, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το κάνουμε έγκαιρα. Πρέπει να απαντήσουμε σε αυτές τις επιχειρήσεις. Έχουμε την ευαισθησία. Δεν είναι δυνατόν στα ακριτικά μας νησιά, που ήδη αντιμετωπίζουν τρομερό οικονομικό αλλά κυρίως κοινωνικό πρόβλημα, εμείς να πάμε και να τους επιβαρύνουμε φορολογικά. Τα εξετάζουμε όλα αυτά θα τα θέσουμε στα αρμόδια όργανα και έγκαιρα θα δώσουμε λύση. Τα ακριτικά νησιά έχουν δεχθεί δυσανάλογη πίεση από τους πρόσφυγες και αυτό δεν ενσωματώνεται στην ελληνική οικονομία. Πρέπει να υπάρξουν εκείνες οι ρυθμίσεις για να αποφορτιστούν», επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός, διευκρίνισε ότι για το 2015 πρέπει να πληρωθεί κανονικά, όμως το μέτρο αυτό θα επανεξεταστεί όσον αφορά το 2016.

«Αναγκαστήκαμε να δεχθούμε τη λογική της συμφωνίας. Αυτά όμως είναι όλα για το 2015, ο φόρος του ΕΝΦΙΑ πρέπει να πληρωθεί, δεν μπορεί να γίνει τώρα η όποια αλλαγή. Στο νέο φόρο για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ που μελετούμε, η κατανομή του βάρους θα είναι και σωστή και δίκαιη και πιο αναλογική. Δεν έχουμε τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να κάνουμε κάποια παρέμβαση, όμως μέσα στο 2016, θα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα θέματα που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Αλεξιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση