GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράν: Ελεύθεροι οι Αμερικανοί ναύτες

Λίγες ώρες μετά την σύλληψη τους "για εισβολή σε ιρανικά χωρικά ύδατα" - και ενώ στο Πεντάγωνο σήμανε συναγερμός – το Σώμα τω...


Λίγες ώρες μετά την σύλληψη τους "για εισβολή σε ιρανικά χωρικά ύδατα" - και ενώ στο Πεντάγωνο σήμανε συναγερμός – το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε τα 10 μέλη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Η στρατιωτική ηγεσία της Τεχεράνης απελευθέρωσε τους Αμερικανούς επειδή πείστηκε ότι το συμβάν προκλήθηκε από ελαττωματικό εξοπλισμό πλοήγησης στα πλοία τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι Αμερικανοί ναύτες δεν δείχνουν σημάδια κακομεταχέιρισης όσο παρέμεναν υπό κράτηση. Στην πολύ προσεκτικά διατυπωμένη ανακοίνωση, αναφέρεται μόνο ότι "το Ναυτικό θα διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στην παρουσία των ναυτών στο Ιράν" 

Νωρίτερα, τόσο ο  υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, όσο και ο ναυτικός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φανταβί δήλωσαν ότι η Τεχεράνη "απαίτησε από την Ουάσινγκτον να ζητήσει συγγνώμη", προκειμένου να λήξει το επεισόδιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση