GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ πάλι σε ρόλο "κομματάρχη"....

Σε ρόλο που ξεφεύγει από την ουδετερότητα και τον εμφανίζει να παρεμβαίνει στις εξελίξεις ως ενεργός πολιτικός και "κομματάρχης&quo...

Σε ρόλο που ξεφεύγει από την ουδετερότητα και τον εμφανίζει να παρεμβαίνει στις εξελίξεις ως ενεργός πολιτικός και "κομματάρχης" υπέρ της κυβέρνησης και όχι ως πρόεδρος της Δημοκρατίας -στο πλαίσιο της προεδρευόμενης Δημοκρατίας- ο Προκόπης Παυλόπουλος, δέχτηκε ευχές για το νέο έτος από εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας της χώρας και έκανε δηλώσεις....

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως θα έχει επαφές με ομολόγους του, καθώς αυτό που προέχει είναι η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ αναφέρθηκε και στην απομείωση του χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους".
Επιπλέον, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να παρέμβει, ώστε να γίνουν δεκτά τα ελληνικά ομόλογα.

Αναφερόμενος στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, είπε ότι όταν μιλά για συνεννόηση, δεν μιλά για συγκυβέρνηση, αλλά για την ανάγκη να μπορούν να συνεννοηθούν όλα τα κόμματα στα πολιτικά ζητήματα για να βγαίνει η χώρα με μία φωνή προς τα έξω.

"Τήρησα το ρόλο του προέδρου κατά κεραία. Να θυμόσαστε κάτι: ο ρυθμιστικός ρόλος δεν έχει σταθερό περιεχόμενο, αλλάζει με την κρισιμότητα των καιρών. Στις κρίσιμες περιόδους το περιεχόμενο αλλάζει, δεν ισχύουν ρυθμιστικές αρμοδιότητες. Αν χρειαστεί η δική μου παρέμβαση να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που προβλέπονται από το Σύνταγμα", είπε.

"Βασική μου προτεραιότητα να τονώσουμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Η ΕΕ και η ΕΚΤ από τη στιγμή που εκπληρώνει η χώρα τις υποχρεώσεις της, και τις εκπληρώνει, πρέπει να αναλάβει τις υποχρεώσεις της και εκείνη, και οι εταίροι μας. Όπως για το ζήτημα του χρέους, της επιμήκυνσης του χρέους αλλά και της απομείωσης των επιτοκίων. Πρέπει να υπάρξει παρέμβαση στην ΕΚΤ να δέχεται ελληνικά ομόλογα", τόνισε για να συμπληρώσει: "Ίσως να αλλάξουν τα ισοδύναμα στο μέλλον αφού έχουν αλλάξει και τα οικονομικά δεδομένα".

Κάνοντας λόγo για σύμπνοια και συνεννόηση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:
"Οι εκλογές έδειξαν ότι ο λαός θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη. Ομόνοια των πολιτικών δυνάμεων δε σημαίνει και προτροπή για συγκυβέρνηση, συνεννόηση στα μεγάλα ζητήματα του έθνους. Δε μιλάω για νομοσχέδια αλλά αν κάτι που είναι σημαντικό εκεί που αφορά την πορεία του τόπου τότε να δούμε τι θα κάνουμε για να δείξουμε ότι είμαστε όλοι μαζί. Παράδειγμα οι 220 για τη συμφωνία, δεν ξέρετε τι απήχηση είχε αυτό στο εξωτερικό.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν είναι αρμοδιότητα του προέδρου της δημοκρατίας. Είναι ζήτημα του πρωθυπουργού. Η σύσκεψη προϋποθέτει τη δεδηλωμένη βούληση των αρχηγών ότι θέλουν τη σύσκεψη και έχουν συμφωνήσει στην ατζέντα. Ο ρόλος μου είναι επιδιαιτητικός".

Όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση για το ασφαλιστικό όπως και για το προσφυγικό, απάντησε: "Αν το θελήσουν... εγώ είμαι εδώ".

Είμαι αισιόδοξος ότι εντός Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και τότε μπορούμε να απαιτήσουμε και αυτά που μας αναλογούν. Όχι μόνο στο θέμα του χρέους αλλά και αλλού".

Για το προσφυγικό είπε:
"Ποια είναι η βασική δέσμευση που ανέλαβε η Τουρκία; Η βασική δέσμευση αφορούσε στους παράνομους μετανάστες. Δεν είναι μόνο το θέμα της επαναπατρισμού αλλά και της επανεισδοχής. Στις συμφωνίες προβλέπεται να επιστρέφονται παράνομοι μετανάστες όχι μόνο στις χώρες καταγωγής αλλά και στις χώρες προέλευσης".

Αναφερόμενος στη συνθήκη Σένγκεν, δήλωσε: "Όσοι κάνουν δηλώσεις για τη συνθήκη Σένγκεν, δεν ξέρουν τι είναι η συνθήκη Σένγκεν και έχουν άγνοια του θεσμικού κεκτημένου της ΕΕ. Πρέπει να αλλάξει η συνθήκη Σένγκεν διότι άλλα τα δεδομένα το 2001 - 2002.

Τα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα είναι ο ορισμός των συνόρων, της υφαλοκρηπίδας, του εναέριου χώρου και της ΑΟΖ. Στον τρόπο της περιφρούρησης η Frontex έχει κυρίαρχο ρόλο.

Έχω δύο στόχους στο εξωτερικό σε ό,τι αφορά προβολή χώρας. Να παρουσιάσω την οικονομική κατάσταση που έχει βελτιωθεί και να κάνω τη συζήτηση αυτή για τη Σένγκεν".


Ο κ. Παυλόπουλος αντάλλαξε θερμές ευχές με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.
Ακολούθησαν οι ευχές από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους υπουργούς της κυβέρνησης και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στη συνέχεια ευχήθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι εκκλησιαστικοί αρχηγοί των Δογμάτων, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Δ. Σιούφας, Α. Κακλαμάνης και Β. Πολύδωρας, καθώς επίσης και ο Μαν. Γλέζος, εκπρόσωποι του Δικαστικού Σώματος και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας και την οικονομική ανάκαμψή της εντός του 2016. Μάλιστα, αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα φορέσει γραβάτα όταν διευθετηθεί το χρέος, του επισήμανε χαριτολογώντας ότι «το 2016 θα βγούμε από το μνημόνιο και θα φορέσεις γραβάτα». Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε «Πρόεδρε, βάζεις ψηλά τον πήχη».

Την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά επανέλαβε ο κ. Παυλόπουλος και λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της ανεπίσημης συζήτησης που είχε με εκπροσώπους του Τύπου. «Πιστεύω, σημείωσε, ότι δεν θα χρειαστεί να επαναλάβω τον ρυθμιστικό ρόλο που απαιτούσαν οι πραγματικά δύσκολες για τη χώρα συνθήκες του 2015, ενώ με τη σημερινή βελτιωμένη εικόνα της χώρας θα πρέπει και οι εταίροι μας να επανεξετάσουν το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους». Όπως εκτίμησε ο κ. Παυλόπουλος, «εντός του Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και τότε μπορούμε να απαιτήσουμε και αυτά που μας αναλογούν, όχι μόνο στο θέμα του χρέους αλλά και αλλού».

Στη συνέχεια ο ΠτΔ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Προεδρική Φρουρά, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής 'Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε και με πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στον οποίο είπε, αφήνοντας αιχμές για την προκάτοχό του Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μπράβο που ξανάφτιαξες τη Βουλή που ξέραμε».

Ο κ. Βούτσης ευχήθηκε για ειρήνη στην Ευρώπη «μπας και πάρουμε κι εμείς κανένα αντίδωρο».

2 σχόλια

  1. ΧΟΥΝΤΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΥΡΗ?????

    Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Ένας ακόμη οικογενειακός φίλος του Αρχιεπίσκοπου της Χούντας….
    ===========================================================
    Η γνωριμία της οικογένειας του με τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, ανάγεται στα χρόνια της δεκαετίας του 1980, όταν ο Βασίλης Παυλόπουλος, ο πατέρας του Προκόπη και ο Παύλος Τσίπρας, ο πατέρας του Αλέξη, ήταν φίλοι και στήριζαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο [Κοτσώνη], τότε προκαθήμενο της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στη διάρκεια της χούντας της 21ης Απριλίου, που είχε επικεφαλής το Γεώργιο Παπαδόπουλο
    Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη , ο Παύλος Τσίπρας συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη ) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου, συνδέθηκε με την «χριστιανικώτατη» οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου. Έτσι έμαθε τον μικρό Αλέξη (γεννήθηκε το 1974), ο Αλέκος Αλαβάνος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας
    Ένας ακόμη οικογενειακός φίλος του Αρχιεπίσκοπου της Χούντας….
    Η γνωριμία της οικογένειας του με τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, ανάγεται στα χρόνια της δεκαετίας του 1980, όταν ο Βασίλης Παυλόπουλος, ο πατέρας του Προκόπη και ο Παύλος Τσίπρας, ο πατέρας του Αλέξη, ήταν φίλοι και στήριζαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο [Κοτσώνη], τότε προκαθήμενο της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στη διάρκεια της χούντας της 21ης Απριλίου, που είχε επικεφαλής το Γεώργιο Παπαδόπουλο
    Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη , ο Παύλος Τσίπρας συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη ) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου, συνδέθηκε με την «χριστιανικώτατη» οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου. Έτσι έμαθε τον μικρό Αλέξη (γεννήθηκε το 1974), ο Αλέκος Αλαβάνος, και γι’ αυτό τον πρότεινε για την Αρχηγία του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008.


    Ο Αλέκος Αλαβάνος, μέλος της «χριστιανικώτατης» οικογένειας των Αλαβάνων, επέλεξε σχεδόν πραξικοπηματικά να επιβάλλει τον Τσίπρα στην ηγεσία του Σύριζα;
    Αυτό είναι ..το προσόν του Αλέξη, που αρκεί για να σώσει την Ελλάδα των παιδιών μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2009 ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
    =================================================
    Τον Ιούλιο του 2009 το όνομα του Πάνου Καμμένου
    συνδέθηκε με το σκάνδαλο του «συνδικάτου του εγκλήματος», όπως ονομάστηκε από τον Τύπο, με «εγκέφαλο» τον Παναγιώτη Βλαστό που μεταξύ πολλών άλλων εγκληματικών ενεργειών ήταν υπεύθυνος και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι Πάνος Καμμένος και Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανήκαν στους βουλευτές που αναφέρθηκαν απ'τους κακοποιούς ως καλοί και έμπιστοι φίλοι που τους διευκόλυναν, σε συνομιλίες που υπέκλεψαν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες (ΕΥΠ) . Ο διοικητής της ΕΥΠ (και μετέπειτα βουλευτής του ΛΑΟΣ) Ιωάννης Κοραντής δήλωσε ότι αρνήθηκε να επεξεργαστεί τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες επειδή αποτελούσαν απόδειξη εμπλοκής συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων της Νέας Δημοκρατίας. Η απόφαση του αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε στην αποπομπή του από την ηγεσία της ΕΥΠ με εντολή του τότε Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.

    ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ
    «Η Δικαιοσύνη αποφεύγει την πραγματογνωμοσύνη»
    Ο συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, τόνισε: «Εξ υπαρχής όλοι οι κατηγορούμενοι καταγγείλανε τη νόθευση των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών στην υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου, το στήσιμο κατηγοριών με κοπτοραπτική που διενήργησαν αξιωματικοί του ΙΔΕΖΙ, καθώς και την υποκλοπή των συνομιλιών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει βούλευμα που να επιτρέπει στην ΕΥΠ να παρακολουθεί και να καταγράφει τις συνομιλίες του Βλαστού και των λοιπών κατηγορουμένων. Ζητήσαμε πολλάκις από την ανακρίτρια τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης... Η απορία μου ως νομικού είναι τι έχει να φοβηθεί η Δικαιοσύνη και δεν διατάσσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε να λάμψει η αλήθεια;».

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=18684950

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση