GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλή δύναμη κ. Μητσοτάκη

Από τον Λευτέρη Κουσούλη. Παρά τα φαινόμενα, καμιά κοινωνία δεν είναι σε ησυχία. Έτσι, η πολιτική κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τους υμνητ...

Από τον Λευτέρη Κουσούλη.

Παρά τα φαινόμενα, καμιά κοινωνία δεν είναι σε ησυχία.
Έτσι, η πολιτική κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τους υμνητές της, βρίσκεται πλέον μπροστά στην πρώτη της αμφισβήτηση. Την πρώτη σοβαρή αμφισβήτηση.
Η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ -και μάλιστα μέσα από εκλογή με ευρύτατη συμμετοχή πολιτών- διαμορφώνει νέες συνθήκες στο μέτωπο της πολιτικής σύγκρουσης στη χώρα. Κυοφορείται αυτόματα μια νέα ισορροπία. Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει λοιπόν πολύ μεγάλη αξία. Δίκαιη και βάσιμη η ικανοποίηση που διαπιστώνεται.
Κάθε όμως εορτασμός νίκης κάποια στιγμή τελειώνει. Και έρχεται η ώρα των συγκεκριμένων πράξεων, ως υλοποίηση επιλογών και θέσεων. Εκεί βρίσκεται το μέτωπο. Και εκεί θα δοκιμαστεί όχι μόνο ο νέος αρχηγός της ΝΔ, αλλά και η ηγετική της ομάδα.
Το ζήτημα του περιεχομένου στη φάση που διανύουμε αποτελεί το στρατηγικό μέτωπο της σύγκρουσης με την Κυβέρνηση των σχεδιασμένων ερειπίων και της οργανωμένης καταστροφής. Μόνο ένα νέο πολιτικό περιεχόμενο μπορεί να λειτουργήσει ως αποτελεσματικό αντίβαρο, με προοπτική και έξοδο, σε μια Κυβέρνηση που κυριαρχεί μέσα από μεθόδους πολιτικής πανουργίας και ψεύδους.
Συμπληρωματικά σημειώνω ότι η ήττα παραδοσιακών κέντρων εξουσίας και επιρροής στη ΝΔ περιορίζει ασφυκτικά την αποδοχή της φεουδαρχικής αντίληψης ως τρόπου άσκησης της εξουσίας.
Ως Έλληνας πολίτης, που με ενδιαφέρει η κίνηση και η εξέλιξη των πραγμάτων, εύχομαι καλή δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση