GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΣΥΡΙΖΑ κιτρινίζει και σταλινίζει ενόψει νέων εκλογών!...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Όλες οι κινήσεις των τελευταίων ημερών από την ηγετική ομάδα του Αλέξη Τσίπρα προδίδουν τη μεθόδ...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Όλες οι κινήσεις των τελευταίων ημερών από την ηγετική ομάδα του Αλέξη Τσίπρα προδίδουν τη μεθόδευση να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές με την επίκληση αυτή τη φορά του άρθρου 41 παρ. 2 του Συντάγματος περί ανανέωσης της λαϊκής εντολής για την αντιμετώπιση εθνικού θέματος εξαιρετικής σημασίας.

Το κλίμα κατασκευάζεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με επίκεντρο την προσφυγική κρίση και τα πραγματικά σοβαρά ζητήματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής που ανακύπτουν από τις αποφάσεις και κυρίως τις στάσεις ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων σε ό, τι αφορά στο καθεστώς της «Συνθήκης του Σένγκεν». Προφανώς το αρνητικό αυτό κλίμα για την χώρα επιβαρύνεται από την σοβούσα κρίση στην εφαρμογή του Τρίτου Μνημονίου και την προοπτική αναμόρφωσης και όχι αναδιάρθρωσης του δυσβάσταχτου επίσημου χρέους.

Όλα αυτά ροκανίζουν το κοινωνικό θεμέλιο του ΣΥΡΙΖΑ και κατατείνουν στην πλήρη αυτογελοιοποίηση του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο εκλογικό σώμα. Τι σκέφτηκε, λοιπόν, ο επικοινωνιακός νους της προπαγάνδας του κυβερνώντος κόμματος, ενόψει αυτής της κατάστασης; Να κατασκευάσει και προβάλει ένα δεκάλεπτο βίντεο προεκλογικής φόρμας και σταλινικού ύφους… με τον κιτρινισμό μερικών δημοσιογράφων σε πρώτο πλάνο!

Ως πολίτης που έχει υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας, δεν λυπάμαι απλώς, αλλά ντρέπομαι βλέποντας αυτό το βίντεο. Μια αριστερά στην κυβέρνηση, απαλλαγμένη από τη σταλινική κουλτούρα και τον πρόστυχο, φτηνιάρικο κιτρινισμό δεξιών και πασόκων αναζήτησα ο άνθρωπος και όχι αυτό το χάλι από μια «οπισθοδρομική κομπανία», που, απασχολώντας τακτικές που έχει απορρίψει ο ευρωκομμουνισμός και η ριζοσπαστική αριστερά εδώ και χρόνια, νομίζει πως μπορεί να αντλήσει πρόσκαιρα εκλογικά οφέλη!

Ας συνεννοηθούμε σύντομα και απλά: Δείχνοντας δημοσιογράφους που προδήλως εξυπηρέτησαν τη στρατηγική μέρους της διαπλοκής κατά την προηγούμενη φάση - πριν στερεωθεί δηλαδή ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κυβερνητική εξουσία - δεν σημαίνει πως δεν συνεργάζεσαι σήμερα σε ένα win-win game με την διαπλοκή, την οποία εκβιάζεις μάλιστα για να την αναδιαρθρώσεις με ιδιοτελή ασφαλώς κριτήρια. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ειδικός στα ΜΜΕ ή να έχει εμπειρία στη δημοσιογραφία για να εντοπίσει τη μεταστροφή υπέρ του Αλέξη και της κυβέρνησής του των περισσοτέρων εκ των διαπλεκομένων σήμερα. Όσοι δεν το πράττουν προπαγανδιστικά το κάνουν έμμεσα και στο πλαίσιο μιας αντιπολίτευσης αρχών, εμφανίζοντας μια εικόνα που σίγουρα δεν αποδομεί τους κυβερνώντες. Η διαπλοκή εμφανίζεται σήμερα εξασθενημένη, συμμορφούμενη και θρηνούσα κυρίως για την φορολογική πολιτική, όταν δεν υποστηρίζει θερμά την «μετεμψύχωση του Ανδρέα», που ως άλλος Εκείνος παλεύει με τα θηρία της ΕΕ, τα οποία εμφανίζονται να ακονίζουν τα δόντια τους για να κατασπαράξουν τη χώρα μας και τον φιλότιμο, εργατικό και ευλογημένο λαό μας!

Το τί σημαίνει διαπλοκή δεν το ξέρετε εσείς κύριοι της κυβέρνησης, αλλά εκατοντάδες πολίτες που έχουν υποστεί απάνθρωπες διώξεις από τον μηχανισμό λειτουργίας της επί τόσα χρόνια. Σίγουρα δεν ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία ελλήνων! Δεν είστε εσείς στις μαύρες λίστες της διαπλοκής σε πολλούς και σημαντικούς για την κοινωνία χώρους ανάπτυξης της προσωπικότητας, της δημιουργικότητας και της ικανότητας. Εσείς, με την βοήθεια των αποκλεισμένων από τα δίκτυα της διαπλοκής διαφύγατε από την πολιτική (σας) περιθωριοποίηση… μην επιχειρείται, λοιπόν, να «κλέψετε» σήμερα την «δόξα» τους, εμφανίζοντάς τους μάλιστα ως ρεβανσιστές, οι οποίοι κατασκευάζουν τις δικές τους μαύρες λίστες, για τους ανθρώπους αυτών που τους τοποθέτησαν κατά το παρελθόν σε μαύρες λίστες, στο χώρο της δημοσιογραφίας, της καλλιτεχνικής έκφρασης, της επιχειρηματικότητας ή της δημόσιας διοίκησης!

Ως μια περίπτωση που βίωσε το αποτέλεσμα της μαύρης λίστας της διαπλοκής επιθυμώ να δηλώσω, χωρίς ασφαλώς να εκπροσωπώ κανέναν από τους τόσους άλλους βρώμικα διωκόμενους και γενικά αποκλεισμένους από τα δίκτυα της διαπλοκής στην πατρίδα μας, πως: (1) Η φιλελεύθερη και ριζοσπαστική αριστερά είναι δύναμη προόδου που απεχθάνεται τακτικές κιτρινισμού και σταλινισμού. (2) Δεν έχουμε πρόβλημα με τις μαύρες λίστες που περιέχουν το όνομά μας, αλλά με τη λογική, τις σχέσεις, τη κουλτούρα και την πολιτική πρακτική που κατασκευάζει και δικαιολογεί μαύρες λίστες, όπως και με οποιαδήποτε στρατηγική αποκλεισμού συνωμοτικού χαρακτήρα. (3) Με την μισαλλοδοξία και τον ρεβανσισμό, απλώς αναπαράγεις φαινόμενα που δηλώνεις πως αποστρέφεσαι. (4) Ικανοποίηση στα «θύματα» της διαπλοκής δεν μπορεί να προσφέρει η «στοχοποίηση» όσων συνεργάστηκαν μαζί της σε διάφορους χώρους, παίζοντας το παιχνίδι της. Όχι νέα αλητεία και προστυχιά, δήθεν κόντρα στο παλαιό καθεστώς! (5) Εξοβελίζοντας μερικά πιόνια της διαπλοκής δεν σημαίνει πως ξεθεμελιώνεις την διαπλοκή. Μπορεί και να σημαίνει πως την βοηθάς να στήσει καινούργιο παιχνίδι… μαζί σου αυτή τη φορά. (6) Τα συνειδητοποιημένα «θύματα» - σιχαίνομαι αυτήν τη λέξη και την χρησιμοποιώ αποκλειστικά με την πολιτική της έννοια - της διαπλοκής δεν επιζητούν δικαίωση, αποκατάσταση και τα ρέστα! Να μην βιώσουν άλλοι αυτά που βιώσαν αυτοί επιθυμούν και έτσι έχει προοδευτική έννοια ο όποιος αγώνας τους. Το φαινόμενο της διαπλοκής πολεμάμε και όχι τα πιόνια στο συνήθως σικέ παιχνίδι της με τις κυβερνήσεις! Αν δεν στοχαζόμαστε και λειτουργούμε έτσι είμαστε θλιβερές περιπτώσεις με συμπλεγματικό και φασιστικό περιεχόμενο. Χαμένες υπάρξεις, επικίνδυνες για το κοινωνικό σύνολο, δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση