GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο κερδοσκόπος Σόρος προβλέπει ότι με το ευρώ η Ελλάδα δεν θα συνέλθει ποτέ...

«Κερδοσκόπο με την καλή έννοια του όρου» χαρακτηρίζει τον εαυτό του ο Τζορτζ Σόρος, που προέβλεψε και αποκάλυψε, όπως υποστηρίζει, τα τρω...

«Κερδοσκόπο με την καλή έννοια του όρου» χαρακτηρίζει τον εαυτό του ο Τζορτζ Σόρος, που προέβλεψε και αποκάλυψε, όπως υποστηρίζει, τα τρωτά σημεία του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.
Ο άνθρωπος που οδήγησε σε υποτίμηση τη βρετανική λίρα έγινε πλουσιότερος κατά 1 δισεκατομμύριο σε μια μόλις μέρα μίλησε στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftwoche για την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά και η Γερμανία, η οποία είναι, κατά την άποψή του η μόνη χώρα που μπορεί να αποτρέψει τη διάσπαση της Ευρώπης.
«Όταν η ελληνική κρίση ξέσπασε για τα καλά το 2009 η ΕΕ υπό την αρχηγία της Γερμανίας βοήθησε μεν, αλλά η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλλει υψηλό τίμημα», τονίζει ο Τζορτζ Σόρος προσθέτοντας: «Της ζητήθηκε να καταβάλλει υπερβολικά υψηλά επιτόκια καθιστώντας αδύνατη την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους. Δυστυχώς οι Γερμανοί επανέλαβαν το λάθος και κατά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις. Επέβαλαν και πάλι όρους που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την χρεοκοπία. Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της».
Στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα είχε ενδιαφέρον ως τόπος επένδυσης για ιδιώτες ο Τζορτζ Σόρος είναι κατηγορηματικός: «Όχι, όσο η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης. Με το ευρώ η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να συνέλθει, γιατί η συναλλαγματική ισοτιμία είναι υπερβολικά υψηλή και η χώρα δεν είναι ανταγωνιστική».
Σχολιάζοντας την ανακήρυξη της Άγκελα Μέρκελ από το αμερικανικό περιοδικό TIME «πρόσωπο της χρονιάς», αλλά και τον χαρακτηρισμό της ως «καγκελάριου του δυτικού κόσμου» ο Τζορτζ Σόρος αναφέρει:
«Δεν έχω αλλάξει γνώμη για την λανθασμένη πολιτική λιτότητας που ακολουθεί στην Ευρώπη η Άγκελα Μέρκελ. Κατά την άποψή μου όμως είναι εδώ και πολύ καιρό η αδιαφιλονίκητη ηγέτης της Ευρώπης και κατά συνέπεια έμμεσα του δυτικού κόσμου, ιδίως από τότε που αντιτάχθηκε στον ρώσο πρόεδρο Πούτιν με αφορμή την ουκρανική κρίση. Πριν από αυτό την θεωρούσα απλώς μια ταλαντούχα πολιτικό, που λαμβάνει υπόψη τις σφυγμομετρήσεις. Έδειξε ωστόσο να αδιαφορεί για την κοινή γνώμη αναφορικά με τη Ρωσία. Και στην προσφυγική κρίση διέκρινε ωστόσο το ενδεχόμενο διάσπασης της Ευρώπης, με τους κινδύνους που εγκυμονεί για τα ανοιχτά σύνορα της ζώνης του Σέγκεν αλλά και για την εσωτερική αγορά».

1 σχόλιο

  1. Την Καμπάνια για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους ΕΛΛΗΝΕΣ για την στάση τους στους λαθρομετανάστες ( μπέστε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δώστε ) μάλλον την έχει οργανώσει το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών μαζί με την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΙΤ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΦΥΛΑΚΤΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ .( αυτό το αίσχος μόνο με συνεργάτες θα μπορούσε να γίνει )

    Έτσι πιστεύω όμως ότι η καμπάνια πρέπει να γίνει για τα Γιουσουφάκια της Τουρκίας που βρίσκονται στον Σύριζα και στους Ανεξάρτητους Έλληνες και ειδικά σε Τσίπρα και Καμμένο ( για τους Ανεξάρτητους πιο παραπλανητικός τίτλος κόμματος δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει αφού σε λίγο και με την θέληση τους δεν θα υπάρχει Ελλάδα αλλά η Επαρχία Ελλάδα της Μεγάλης Οθωμανικής Τουρκίας ) και να τους δοθεί το Μέγα Βραβείο Μπουλέντ Ετσεβίτ Ο Πορθητής Της Κύπρου, αφού με την πολιτική τους κάνουν την Ελλάδα μια Μουσουλμανική χώρα με εξουσιαστή την Άγκυρα.
    Κάποτε οι Κουμουνιστές Ή Αριστεροί του κόλου και της δεξιάς τσέπης θέλανε επιτακτικά η Μακεδονία να γίνει ανεξάρτητη ( Δορυφόρος προσωρινά της Βουλγαρίας και συν τω χρόνω κτήμα της ) τώρα ονειρεύονται και λειτουργούν έτσι που όλη η Ελλάδα να γίνει κτήμα της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση