GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ της κεντροαριστεράς με την κυβέρνηση: Τι ακριβώς απάντησε ο Παπανδρέου...

Αυτή είναι η επίμαχη ερωταπάντηση του Γ. Παπανδρέου για τα περί δυνατότητας σύμπραξης της κεντροαριστεράς με την κυβέρνηση κι ο καθένας μ...

Αυτή είναι η επίμαχη ερωταπάντηση του Γ. Παπανδρέου για τα περί δυνατότητας σύμπραξης της κεντροαριστεράς με την κυβέρνηση κι ο καθένας μπορεί να βγάλει το συμπέρασμά του:

ΒΣ: Αν ο Αλέξης Τσίπρας προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, όπως φαίνεται να συζητά, τα κόμματα της κεντροαριστεράς πρέπει να ανταποκριθούν;

ΓΠ: Φοβάμαι ότι στο σημερινό πολιτικό τοπίο κάθε κίνηση ερμηνεύεται με καχυποψία και κυνισμό. Όλοι και πολλά ΜΜΕ, θεωρούν ότι ενδεχόμενες κινήσεις που μπορεί να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση είτε από τον Πρωθυπουργό είτε από άλλα κόμματα θα γίνουν για την εξουσία, για την καρέκλα. Οι μεν να τη διατηρήσουν, οι δε να καθίσουν.
Μακάρι να βρεθεί το πολιτικό θάρρος για μια συμφωνία προγραμματικού χαρακτήρα, με ένα ξεκάθαρο πολιτικό πλαίσιο, γιατί αυτό θα αποτελούσε προϋπόθεση για ουσιαστική συνεργασία – που δεν θα περιορίζεται απλά σε ένα δύσκολο ή μη δημοφιλές νομοσχέδιο, αλλά που θα μπορούσε να απαντήσει στην ουσία του βασικού εθνικού διακυβεύματος:
Να αλλάξουμε την Ελλάδα, ξεριζώνοντας με μεταρρυθμίσεις το πελατειακό κράτος που μας οδήγησε το 2009 στο γκρεμό.
Εδώ ακόμα και τώρα, πολλοί από τους κυβερνώντες πιστεύουν ότι το πρόβλημα της χώρας ήταν το Μνημόνιο το 2010 και όχι το πελατειακό σύστημα που κορυφώθηκε το 2009, γονάτισε τη χώρα και οδήγησε στο Μνημόνιο.
Αν δεν αναγνωρίζεις το πραγματικό πρόβλημα, πώς είναι δυνατόν να βρεις λύση;
Ας μην κοροϊδευόμαστε ακόμη και τώρα.

2 σχόλια

  1. Δικαιωμένος πλήρως αισθάνεται,

    ο Γιώργος Παπανδρέου, τόσο από τον αγώνα που κατέβαλε για την σωτηρία της πατρίδας μας, όσο και από τις διαρθρωτικές ανακατατάξεις που ‘’επέβαλε’’ τόσο στην Ευρωπαϊκή λειτουργία του δυσκίνητου ή και Γερμανοελεγχόμενου συστήματος «διακίνησης χρήματος και αλληλεγγύης», μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων, όσο και στο εσωτερικό σύστημα διακυβέρνησης για αλλαγή και προκοπή. Ήταν τόσο δύσκολο αφού τόσα χρόνια υπήρχε νόμος που απαγόρευε την βοήθεια σε κράτη μέλη που κινδύνευαν με χρεοκοπία. Ήταν τόσο δύσκολο αφού, κανείς πολιτικός δεν του συμπαραστάθηκε και όλοι τον κατηγορούσαν ότι ‘’αυτός’’ μέσα σε 45 ημέρες ! κατέστρεψε την Ελλάδα. Ήταν τότε που δεξιά είχε αμολήσει το χαφιεδότσουρμο και η φονική ‘’αριστερά’’ τους κουκουλοφόρους ..Νοέμβρηδες. Ήταν τότε που οι Έλληνες γίνανε ‘’μεταφορείς’’ της συκοφαντίας και της μισαλλοδοξίας του τρελαντώνη και του Συριζέϊκου ‘’τσίρκου’’ της αγραμματοσύνης και της του μίσους.
    Ήταν τότε που ζούσαμε ένα ακήρυχτο εμφύλιο
    Ήταν οι ίδιοι που σήμερα μάχονται πάντα με τη λάσπη στα χέρια και στο στόμα…
    Ήταν , οι ίδιοι που οδήγησαν πολλές φορές την δημοκρατία στό απόσπασμα…!

    NBράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ‘’ΟΧΙ’’ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ?
    ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ..ΟΛΟΙ ???

    Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ!

    Σήμερα, που όλα τα κάστρα έπεσαν και οι προδότες αποκαλύπτονται, ο λαός κοιτάζει με απορία, έκπληξη και οργή. Βλέπει στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, τον έντιμο πολιτικό, το ευπρεπή αγωνιστή, τον ευγενή άνθρωπο και ψάχνει να βρεί όλους εκείνους τους συκοφάντες ‘’συκολόγους’’ της επάρατης διχόνοιας, της ..αόρατης ‘’αριστεράς’’, της επάρατης δεξιάς, του γνωστού χαφιεδότσουρμου, που ..αποτελούνε «Εθνικό κορμό» !
    Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ο εγγυητής της ομαλότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης, του σεβασμού, της ευνομίας, της ισονομίας μα πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος ! ο αγωνιστής ! Ο ΕΝΤΙΜΟΣ! που έδωσε τα πάντα στον αγώνα για την σωτηρία της Ελλάδας μας.
    Παραιτήθηκε, ενώ μπορούσε να τους ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ, για να σώσει την Ελλάδα ! Μπορούσε να προσφύγει σε εκλογές καταγγέλλοντας τους αποστάτες και τους εφιάλτες.
    Κι όμως λιγόψυχοι, μικρόψυχοι και κακόψυχοι , έστησαν το χορό της άγνοιας της εμπάθειας και της διαπλοκής. Σήκωσαν σημαία ‘’αγανάκτησης’’ για να ..αποκαταστήσουν την ‘’αδικία ‘’ και την ‘’προδοσία’’.
    Μόνο με το Γιώργο Παπανδρέου,
    μπορεί αυτός ο τόπος να πάει μπροστά. Η Ελλάδα, για να μπορέσει να επιβιώσει και να συμβαδίσει με τον υπόλοιπο κόσμο, χρειάζεται σύστημα και νέους ανθρώπους χωρίς δεσμεύσεις. Χωρίς γραμμάτια και συναλλαγματικές. Χρειάζεται έναν δοκιμασμένο πρωθυπουργό , με μια ομάδα έντιμων συνεργατών, που θα αναστηλώσουν τη χώρα και θα αγωνιστούν για την κοινωνική δικαιοσύνη των Ελλήνων.
    Απλούς Έλληνες, μορφωμένους, αποφασισμένους με συναίσθημα, ανθρωπιά και συναίσθηση της σοβαρότητας και της ευθύνης, χρειαζόμαστε.
    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έδωσε δείγμα γραφής τι είχε προγραμματίσει και τι έπρεπε να γίνει στην Ελλάδα …του Καραμανλή, και μέσα σε ένα χρόνο ψήφισε τέτοιους νόμους, ώστε να πιάνονται οι ‘’ΜΕΓΑΛΟΙ’’ που είχαν φορολογική ασυλία αφ΄ενός, και αφ΄ετέρου να συλλαμβάνονται ΟΛΟΙ!!! χωρίς εξαιρέσεις. Πίστευε και πιστεύει, ότι η σύλληψη της φοροδιαφυγής αποτελούσε και αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο κάθε ευνομούμενου κράτους και πηγή και βάση κάθε σωστής μελλοντικής ανάπτυξης για τη σωτηρία της Ελλάδας.
    Οι επώνυμοι μεγαλοφοροφυγάδες που ‘’φιλοξενούνται’’ στον Κορυδαλλό, είναι μία μικρή επιβεβαίωση, της επιτυχίας του συστήματος των νέων διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και ΔΕΙΓΜΑ του : Τι μπορεί να κάνει ένας υπουργός ,όταν είναι Έλληνας και θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. Εξ άλλου, όλοι σήμερα συμφωνούμε με τους νόμους που ψήφισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αφού στην ουσία, είναι υλοποίηση των όσων ζητούσαμε να γίνουν και να εφαρμοσθούν.
    Ποιος άλλος έχει δώσει τέτοιο δείγμα γραφής;

    Μόνο ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου που ελευθέρωσε τους Έλληνες το 1981.!
    Εμπρός λοιπόν για μια νέα Ελλάδα , σεβαστή και περήφανη, για μας και τα παιδιά μας.

    ΝΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση