GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαπέν: Το ελληνικό χρέος να μπει στο τραπέζι το ταχύτερο δυνατόν

Το «συντομότερο δυνατόν» πρέπει να μπει στο τραπέζι το θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, αναφέρει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών...


Το «συντομότερο δυνατόν» πρέπει να μπει στο τραπέζι το θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, αναφέρει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, τονίζοντας τη σημασία να ξεκινήσει άμεσα η διαπραγμάτευση.
 «Ό,τι συμφωνήθηκε τον προηγούμενο Ιούλιο συνιστά σε κάθε περίπτωση αναγκαιότητα για την Ελλάδα», αναφέρει ο κ. Σαπέν, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής. Ενώ επισημαίνει ότι η ελάφρυνση του χρέους είναι μια δέσμευση που ανέλαβαν οι Ευρωπαίοι εταίροι και που πρέπει να τηρηθεί. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη γενική αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ελλάδας», προσθέτει. Επίσης, εκτιμά ότι όσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, τόσο πιο γρήγορα θα αντιμετωπιστεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. «Αυτό θα είναι το καλύτερο για όλους, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την ευρωζώνη», εξηγεί.
Εξάλλου, για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «σε κάθε πρόγραμμα υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις, για ευελιξία, μια δυνατότητα προσαρμογής στις οικονομικές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες».
Τέλος, ο κ. Σαπέν αναγνωρίζει ότι υπάρχει σύνδεση του οικονομικού ζητήματος της χώρας με το προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και αναφέρει ότι για την Ελλάδα η παράλληλη αντιμετώπιση των δύο αυτών θεμάτων συνιστά «μια πρόσθετη δυσκολία».
Ωστόσο, εμφανίζεται κατηγορηματικός εναντίον όποιας συζήτησης περί εξόδου της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν. «Όπως δε μου άρεσαν ποτέ οι απειλές εξόδου από την Ευρωζώνη, δεν μου αρέσουν και οι απειλές εξόδου από ένα σύστημα, το οποίο, ακόμη κι αν είναι ελαττωματικό ή επιδέχεται βελτίωσης, είναι χρήσιμο τόσο για την Ελλάδα όσο και για εμάς», λέει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση