GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου κατά της διαφοράς

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα στην Αθήνα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κα...


Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα στην Αθήνα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ιωνά Νικολάου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αντηλλάγησαν απόψεις επί του θέματος και εξετάσθηκαν οι δυνατότητες ανταλλαγής τεχνογνωσίας.

Επίσης, συμφωνήθηκε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου με τη συμμετοχή Εισαγγελέων και υπηρεσιακών παραγόντων.

«Είχαμε μία εποικοδομητική συνεργασία με τον αξιότιμο κ. Υπουργό, για θέματα Δικαιοσύνης και διαφθοράς, για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού κατά της διαφθοράς των δύο κυβερνήσεων μας. Αποφασίσαμε η συνεργασία μας να συνεχιστεί, να επακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, ανταλλάξαμε απόψεις, θα καταρτιστεί και κοινή ομάδα εργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, θα συμμετέχουν Εισαγγελείς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες για να προωθήσουμε τον κοινό μας στόχο, την καταπολέμηση της διαφθοράς. Επίσης συζητήσαμε θέματα δικαστικών συνδρομών και αποφασίσαμε να ενταθούν οι προσπάθειες και η επιτάχυνση διεκπεραίωσης και από τις δύο πλευρές των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής», ανέφερε μετά τη συνάντηση ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Από τη μεριά του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωνάς Νικολάου, είπε: «Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας η Κύπρος προετοιμάζει το δικό της στρατηγικό σχέδιο κατά της διαφθοράς. Το Υπουργείο εδώ έχει ετοιμάσει, ήδη, ένα στρατηγικό σχέδιο, το οποίο τρέχει και στα πλαίσια της κοινής μας προσπάθειας επιδιώξαμε σήμερα να δημιουργήσουμε μία ομάδα κοινή, η οποία ουσιαστικά θα συμβάλει, από τη μια και στην προετοιμασία των δικών μας στρατηγικών στόχων και δράσεων και από την άλλη στην από κοινού αντιμετώπιση των διαφόρων ζητημάτων που μας απασχολούν καθόσον αφορά την διαφθορά. Είναι κοινή διαπίστωση και των δύο μας ότι υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα για τα οποία χρειάζεται όπως από κοινού εργαστούμε τόσο στο χώρο τον ευρωπαϊκό όσο και στους εθνικούς μας χώρους, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε, ή τουλάχιστον να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες πρόληψης όσον αφορά στα ζητήματα διαφθοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση