GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπήκαμε στο μυστικό μπαρ της Αράχωβας

Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία Λάκκα στρίβεις δεξιά στο στενάκι του Celena κι ακολουθείς τη διαδρομή για τον ομώνυμο ξενώνα. Αρκεί ένα...


Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία Λάκκα στρίβεις δεξιά στο στενάκι του Celena κι ακολουθείς τη διαδρομή για τον ομώνυμο ξενώνα. Αρκεί ένα λεπτό περπάτημα και το φως της ημέρας για να στρέψεις το βλέμμα σου προς τα πάνω και να θαυμάσεις το γοητευτικό αρχοντικό που αντικρίζεις.

Ο πέτρινος θησαυρός του 19ου αιώνα έχει να διηγηθεί μια ενδιαφέρουσα ιστορία αιώνων σε όσους περάσουν την πόρτα του και φιλοξενηθούν σε ένα ζεστό bar, για την ακρίβεια το μυστικό μπαρ του χωριού που ελάχιστοι επισκέπτες ανακαλύπτουν. Το όνομα αυτού Doctor John.

Θα μπορούσε σε μια μητρόπολη του εξωτερικού να είναι “speakeasy” ως προς τη φιλοσοφία του μη εύκολου εντοπισμού του, είτε top secret ενός αλπικού χωριού. Με το που βρεθείς στο χώρο του, αναρωτιέσαι αν έχεις πάει επίσκεψη σε φιλικό σπίτι ή αν έχεις από σύμπτωση βρεθεί σε κάποια επιχείρηση. Τόσο σίγουρη είναι η έκπληξη που θα σου προκαλέσει. Χαμηλός φωτισμός, vintage διακόσμηση με κάθε αντικείμενο να έχει να αφηγηθεί μια ιστορία, μουσικές εποχής, αναμμένο τζάκι και λίγες αλλά σωστές υπηρεσίες κάνουν όποιον το ανακαλύψει να νιώθει πραγματικά γοητευμένος.Στο σέρβις συνήθως βρίσκεται η φιλόξενη Κατερίνα Μαντά, που είναι και η ιδιοκτήτρια. Μου εξηγεί πως «το κτήριο αυτό έχει μια ιστορία που μας πάει στον 19ο αιώνα όταν ο παππούς μου και γιατρός του χωριού, Ιωάννης Μαντάς, μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή Αθηνών επέστρεψε στην Αράχωβα και το έκανε ιατρείο.  Κάπως έτσι άλλωστε, προς τιμήν του γεννήθηκε και η ονομασία του μπαρ...»


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση