GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η επιστολή της Βαγενά για τον Λούκο και το Ελληνικό Φεστιβάλ

Να σταματήσει η συκοφάντησή της ζητά η Άννα Βαγενά, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά στο όνομά της σχετικά με την υπόθεση του μέ...


Να σταματήσει η συκοφάντησή της ζητά η Άννα Βαγενά, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά στο όνομά της σχετικά με την υπόθεση του μέχρι πρότινος καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών Γιώργου Λούκου.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

«Ας πάψει η συκοφάντησή μου!»

Επιστολή Άννας Βαγενά σχετικά με το Ελληνικό Φεστιβάλ και τον Γιώργο Λούκο: «Επειδή τον τελευταίο καιρό υπάρχουν συνεχείς αναφορές στο όνομά μου σχετικά με την υπόθεση του μέχρι πρότινος καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών κ. Γιώργου Λούκου, αναφορές οι οποίες είναι εντελώς ψευδείς και ανακριβείς, πχ. ότι εισέβαλα στο ΔΣ του Φεστιβάλ την ώρα που συνεδρίαζε και το διέκοψα (Ναταλί Χατζηαντωνίου, 6/12/2015) ή ότι είχα κατοικοεδρεύσει τις τελευταίες εβδομάδες στη Μπουμπουλίνας πιέζοντας τον Υπουργο, κ. Αριστείδη Μπαλτά για την απομάκρυνση του κ. Λούκου (Στέλλα Χαραμή, Athens Voice, 30/12/2015), έχω να δηλώσω τα εξής:

α) Σε όλη μου τη ζωή ενήργησα πάντοτε καθαρά, χωρίς παρασκηνιακές κινήσεις και ό,τι είχα να πω το έλεγα πάντοτε δημόσια και ανοιχτά.

β) Σχετικά με το θέμα του κ. Λούκου, η άποψή μου, την οποία έχω γνωστοποιήσει εδώ και καιρό στον Υπουργό Πολιτισμού, είναι ότι ο κ. Λούκος είναι σίγουρα άξιος στον καλλιτεχνικό τομέα, ανανέωσε τον θεσμό και τον έκανε θελκτικό και ζωντανό. Επί λέξει ανέφερα: “Αν ο κ. Λούκος παραιτηθεί ή όταν λήξει η θητεία του, προτείνω να μην διοριστεί άλλος διευθυντής, αλλά να προκηρυχθεί αμέσως διαγωνισμός, αν είναι δυνατόν διεθνής. Θέλει μεγάλη προσοχή ποιος θα τοποθετηθεί. Ας μην κατηγορηθούμε για πολιτική-κομματική τοποθέτηση. Ας γίνει μόνο αξιοκρατικά. Προτείνω να αναμορφωθεί ο θεσμός του Φεστιβάλ και να γίνει διαχωρισμός καλλιτεχνικού και διοικητικού διευθυντή.”

γ) Όσο για το κατά πόσο είχα εγκατασταθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού πιέζοντας τον κ. Μπαλτά, έχω να πω ότι η τελευταία φορά που είδα τον Υπουργό ήταν στις 30/10/2015, σε κοινή συνάντησή μας με τον Δήμαρχο Λάρισας, όπου μιλήσαμε για θέματα που αφορούν την πόλη μας και μόνο. Ας σταματήσει, λοιπόν, εδώ η συκοφαντική χρησιμοποίηση του ονόματός μου και ας αποκατασταθεί η αλήθεια. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.Άννα Βαγενά».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση