GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι διαψεύδει ο στρατός του Ιράκ

Ο στρατός του Ιράκ αρνήθηκε σήμερα ότι τα τουρκικά στρατεύματα στο βόρειο Ιράκ έγιναν στόχος επίθεσης τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμι...


Ο στρατός του Ιράκ αρνήθηκε σήμερα ότι τα τουρκικά στρατεύματα στο βόρειο Ιράκ έγιναν στόχος επίθεσης τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ή ότι ενεπλάκησαν σε μάχη με τα μέλη της, διαψεύδοντας τις δηλώσεις που έκανε σχετικά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Η κοινή επιχειρησιακή διοίκηση διαψεύδει ότι υπήρξε τρομοκρατική επίθεση εναντίον των θέσεων των τουρκικών δυνάμεων στην Μπασίκα από το Ντάες πρόσφατα», ανέφερε η ιρακινή κρατική τηλεόραση. Οι θέσεις του τουρκικού αγήματος στο βόρειο Ιράκ βρίσκονται κοντά στη Μοσούλη.
«Η κοινή επιχειρησιακή διοίκηση αρνείται αυτό που μετέδωσαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον Τούρκο πρόεδρο περί συγκρούσεων ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται μέσα στην ιρακινή επικράτεια και τους τρομοκράτες του Ντάες είτε στη Μπασίκα, ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή», μετέδωσε ακόμη η ιρακινή κρατική τηλεόραση.
Ο Ερντογάν δήλωσε χθες ότι μια επίθεση που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές του ΙΚ εναντίον της στρατιωτικής βάσης όπου οι τουρκικές δυνάμεις εκπαιδεύουν μια ιρακινή σουνιτική παραστρατιωτική οργάνωση δείχνει ότι η απόφαση της Άγκυρας να αναπτύξει τακτικό στρατό πέραν των εκπαιδευτών ήταν δικαιολογημένη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση